06.02.2017, 15:48 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

’Knald eller fald’ på Heden

- Tirsdagens modstander bliver uden tvivl den sværeste indtil videre. Sådan beskriver FCM-træner Kenneth Andersen portugisiske Benfica

FC Midtjyllands U19-hold har med store bedrifter markeret sig på den europæiske fodboldscene. De har slået de belgiske mestre fra Anderlecht og sendt de spanske mestre fra Malaga ud af turneringen. Nu venter en ny udfordring og en kamp om den eftertragtede billet til ottendedelsfinalen i Youth League. På modsatte banehalvdel står portugisiske Benfica, og det midtjyske trænerteam har forberedt sig grundigt på tirsdagens modstander.

- Det hold, som vi møder i morgen, er vores sværeste modstander i turneringen indtil nu. Det gælder også, hvis vi tager sidste års modstandere med i betragtningen. Benfica har kvalitet over hele linjen og er rigtig dygtige på det individuelle plan, siger FCM-træner Kenneth Andersen og uddyber:

- I forhold til de andre hold, som vi har mødt, er Benfica mere uforudsigelig i alt, hvad de kommer med. Vi har set mange forskellige opstillinger med forskellige spillere på forskellige positioner. Men fælles for dem er, at de er rigtig dygtige. En del af Benficas spillere er også portugisiske landsholdsspillere.

Benfica er med i Youth League på grund af deres seniorhold, og derfor har de i efteråret spillet gruppespil. Her sluttede portugiserne som nummer to efter Dynamo Kiev, men foran Napoli, som de slog både ude og hjemme, og tyrkiske Besiktas. FCM-træneren tror dog på, at MCH Arena kan blive endestationen for Benfica i dette års Youth League.

- Jeg ser vores chancer på lidt samme måde, som da vi mødte Atletico Madrid i knockout-kampen sidste år. Mod både Anderlecht og Malaga har vi jo bevist, at når vi rammer vores høje niveau, så kan vi slå nogle af de bedste hold i Europa.

- Vi har forberedt os på samme måde, som vi plejer. Vi har set en del af Benficas kampe og forberedt spillerne individuelt på, hvilke spillere de kan komme til at stå overfor. Alt i alt glæder vi os bare rigtig meget til at give den alt, hvad vi kan på MCH Arena, siger Kenneth Andersen.

Med en sejr over Benfica kvalificerer FCM U19 sig til ottendedelsfinalen – en mission der lykkedes sidste år, da de slog Atletico Madrid ud af turneringen i en neglebidende straffesparksaffære på MCH Arena.

Kick-off lyder tirsdag den 7. februar klokken 16.00 på MCH Arena. Der er GRATIS ADGANG og fri placering på Faxe Kondi Tribunen, der åbner 15.30. Så hop på cyklen, fyld bilerne op, inviter konen, manden, kæresten, børnene, naboen og få en fodboldoplevelse af de helt store.