27.11.2018, 14:20 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

”Jeg kan da sige ’como estás’ og ’mi casa es su casa’”

Mads Hansen startede karrieren i samarbejdsklubben Ikast KFUM. I dag er han fast mand på FC Midtjyllands U17-hold og har fået debut i Youth League.

Det er ikke mange, der får valget mellem at blive professionel fodboldspiller eller håndboldspiller. Men én af dem kunne meget vel have været Mads Hansen. 

Den 16-årige akademispiller har nemlig en ganske habil kastearm og måtte som U13-spiller vælge, hvilken sportsgren han ville satse på. Her kunne den unge midtjyde spejle sig i sin storebror, der havde valgt håndbolden. Men Mads Hansen valgte anderledes. For det var fodbold, der trak mest i ham.

Indtil videre har det vist sig at være et godt valg. Den unge kantspiller tog fra Ikast KFUM til Ikast FS og er i dag akademispiller i FC Midtjylland. I efteråret fik han debut i U19-holdenes Champions League - UEFA Youth League. Og det var et stort kryds at kunne sætte på ønskelisten.

- Det var en stor drøm, som gik i opfyldelse. Jeg har set de ældre spillere spille i Youth League, så det var fedt at få lov til at prøve det selv, siger Mads Hansen, der håber, at holdet kan føre 2-0 sejren fra første opgør til ende mod Hamilton den 28. november. 

Hvis Ulvene vinde det samlede opgør mod Hamilton, så venter de store modstandere efter nytår. 

Tysk på skemaet - spansk i hjertet

Ønskemodstanderen er FC Barcelona. Og selvom den spanske klub tidligere har slået FCM ud af turneringen, håber Mads Hansen at kunne tage udfordringen op på ny. 

Og hvis nu catalanerne skulle notere hans navn under kampen og ringe tilbage om et par år, så gør det da heller ikke noget.

- Det er mit drømmescenarie at spille for FC Barcelona, siger Mads Hansen med et ekstra stort smil.

Men til trods for at drømmeklubben spiller i Spanien, så er det alligevel tysk, der står på skoleskemaet for 1.G-eleven. Mads Hansen går sammen med tre af sine holdkammerater på Ikast Brande Gymnasiums sportslinje. Biologi og Idræt er hovedfagene, og da valget stod mellem tysk, fransk, spansk eller kinesisk som sprogfag, så gik Mads Hansen med det, han kendte til fra folkeskolen.

- Jeg kan da stadig sige “como estás” og “mi casa es su casa”. Og “Vamos a la playa” selvfølgelig, siger Mads Hansen henslængt i den sorte lædersofa i ‘Simon Kjær Loungen’ på Akadamiet.

De vigtigste gloser er altså på plads, så det spanske eventyr er ikke afskrevet af dén grund.

Cement i støvlen

Snakken går videre fra sprog til instagramfølgere til det faktum, at man ikke kan spille i læderstøvler, når først man har prøvet de moderne letvægtsstøvler. Mads Hansen har tidligere spillet i en helt klassisk Nike Tiempo-læderstøvle. I guld vel og mærke. Men når man har så meget fart i fødderne, som Mads Hansen har, så er det pludselig som at spille med cement i strømperne, hvis han går tilbage til den tunge støvle. Og sådan er der så mange marginaler, man skal have i baghovedet som fodboldspiller.

I dag holder han sig til de mindre tunge støvler, men sørger stadig for at skifte mellem forskellige par. ”Ellers bliver de bare slidte.”

Rene bisser og åbne døreSom søn af to tandlæger, falder naturligt at spørge, om han efter fodboldkarrieren skifter karrierespor. 

- Det ved jeg godt nok ikke. Så langt har jeg ikke planlagt endnu, siger hovedpersonen selv. 

Det er måske heller ikke efteruddannelse, der fylder mest hos en 16-årige fodboldspiller, der netop har fået debut på U19-holdet i Youth League.

Når alt kommer til alt, så fylder fodbolden stadig mest for spillerne på FC Midtjyllands akademi. Og det gælder også for Mads Hansen. Hvor vejen fører hen, må tiden vise.