20.02.2019, 18:26 | Af: | Foto: Daniel Stentz

- Fantastisk holdpræstation

U19 lod sig ikke slå ud af en tidlig dukkert og nedkæmpede AS Roma med en flot holdpræstation. Nu venter Round of 16 i UEFA Youth League

Stadionuret viste blot to minutter, da AS Roma bragte sig i front, men det slog ikke Midtjyllands ældste akademister ud. Tværtimod. 

- Det var en kold spand vand i hovedet, men det rystede os ikke. Vi holdte fast i de aftaler vi lavede før kampen og vi knoklede som hold. Det gør mig stolt. Det var en fantastisk holdpræstation, lyder det fra Elias Rafn Olafsson, der med to redninger i straffesparkskonkurrencen var afgørende for opgørets udfald. 

- Følelsen af at hjælpe holdet på den måde, den er svær at beskrive. Afslutningen er utrolig og jeg har det fantastisk lige nu, slutter den 201 centimeter høje islænding. 

Cheftræner Claus Therkildsen er på bølgelængde med sin målmand og hæfter sig ligeledes ved holdets comeback. 

- Vi spiller os tilbage efter Romas føringsmål og selvom vi er udfordret i nogle perioder af første halvleg, så højner vi vores niveau. Vi leverer på et rigtig højt niveau efter pausen og selvom det kan tippe begge veje, så synes jeg, at det er fortjent, at det går vores vej i sidste ende. 

Straffesparkskonkurrencen var Claus Therkildsens første i cheftrænerstolen, så det kildede lidt ekstra i maven, da Christian Tue tog tilløb til det første spark.  

- Jeg har kun oplevet straffesparkskonkurrencer i TV, så det var en mærkelig følelse pludselig at stå midt i det. Det er anspændt, men vi var godt forberedt. Stor ros til spillerne og hele teamet bag, vi har virkelig gjort vores hjemmearbejde og så er det naturligvis en fordel, at have to konge målmænd i disciplinen. 

Der trækkes lod til Round of 16 i Youth League allerede på fredag og her venter mulige modstandere som de forsvarende mestre FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool og Chelsea. 

-  Jeg håber på, at vi trækker én af de helt store, og det kunne være særligt fedt med et af de engelske hold. Det er kampe som den i dag og det som venter os, vi går og ønsker at være en del af uge efter uge. Det er fodbold på absolut højeste niveau, slutter en stolt cheftræner.