19.02.2019, 18:57 | Af: | Foto: FC Midtjylland

- Jeg skulle bevise at jeg ville kæmpe for det

Jens Emil Fjendsbo måtte dedikere hele døgnet til fodbold i to år. I dag er han optaget på akademiet og anfører for FC Midtjyllands U17-hold

Da han træder ud af døren, ligger natten stadig som en tyk dyne henover Holstebro. Det er tirsdag. Det er november. Det er koldt. Klokken er halv syv om morgenen, og Jens Emil Fjendsbo cykler mod Holstebro station. Han skal nå toget klokken syv, så han kan nå sin morgentræning i Herning, inden han skal i skole.

Dagen er lang for den unge fodboldspiller, der går på fodboldtalentlinjen på Sønderagerskolen i Herning. Efter skole er der endnu et træningspas, inden han skal med toget hjem mod Holstebro. 

Da han kommer hjem, er dagens lys for længst gemt væk under den mørke himmel igen. Sådan var det også dagen før. Og sådan ser det også ud i morgen.

En karriere tager fart
Sådan så hverdagen ud for Jens Emil Fjendsbo i løbet af de to år på FC Midtjyllands ’turneringshold’, som klubbens U13, U14 og U15-mandskaber kaldes. Det var hårdt, men han villeog skullebevise, at han var villig til at stå op i ulvetimen for at blive en del af flokken.

- Mine forældre har altid støttet mig, men jeg har skullet vise, at jeg virkelig ville arbejde for den her drøm, siger Jens Emil Fjendsbo.

Efter to år med lange dage og korte nætter meldte den 16-årige forsvarer sig i koret af akademispillere i FC Midtjylland. I løbet af det seneste år har han desuden fået debut på både U16- og U17-landsholdet.

Med bindet på armen
På trods af landsholdskampene på CV’et og et anførerbind på overarmen på FC Midtjyllands U17-hold, så er der ingen stjernenykker over den 16-årige forsvarsgeneral. Ydmygheden stråler ud af midtjyden, der med sit lange pandehår i øjnene og sin nærmest eksemplarisk konduite fremstår som høfligheden selv. 

Det evige smil og rolige væsen står i stærk kontrast til den verbale anfører på banen
Jeg er en stille og rolig fyr privat, men meget verbal som anfører. Og jeg arbejder hele tiden på at forbedre det. Jeg ved, at jeg som anfører skal hjælpe og gå forrest, siger Jens Emil Fjendsbo, som udover de menneskelige kvaliteter også får anerkendende ord med på vejen af U17-cheftræner Henrik Jensen:

- Jens Emil er en leder, som vi ser, kan udvikle sig meget i det kommende år. Han er duelstærk og hurtig, og så er han dygtig til at sætte de andre spillere op i gode situationer. Han kan også selv levere de gode afleveringer igennem modstandernes forsvarslinjer, siger Henrik Jensen om det unge talent. 

Hårdt arbejde bærer frugt
Den unge forsvarsspiller blev hentet til FCM’s turneringshold fra samarbejdsklubben Mejrup GU. Sideløbende med sin undervisning på Sønderagerskolen trænede han med de andre talenter i FC Midtjylland. Når spillerne er færdige med folkeskolen, bliver de med størst potentiale tilbudt et ophold på klubbens akademi.

Mange senere topspillere har været igennem FC Midtjyllands ungdomsrækker. Winston Reid, Simon Kjær og Pione Sisto er bare nogle af de navne, der gennem tiderne har hængt på værelsesdørene i gangene på Stadion Allé i Ikast.

Drømmen om Anfield
Selvom han stadig er ung – eller måske netop fordi, han stadig er ung – drømmer Jens Emil Fjendsbo stort om sin fodboldkarriere.

- Det vildeste ville være at spille i Liverpool. Det er nok det største, jeg kunne forestille mig, siger den unge akademispiller, der dog ikke har travlt med at komme til udlandet. 

- Jeg vil ikke for tidligt afsted, så min udvikling går i stå, fordi jeg ikke spiller kampe. Det er svært at sætte en alder på. Hvis de ringer, når jeg er 26, så er det nok ved at være tid, siger han og finder endnu engang det velkendte og smittende smil frem. 

Hvor eventyret ender for den unge akademispiller er der ingen, der ved. Men én ting er sikkert: Jens Emil Fjendsbo er et navn, man som FC Midtjylland-tilhænger skal holde øje med.