18.08.2020, 20:35 | Af: | Foto: FC Midtjylland

- Mindeværdigt europæisk eventyr

Cheftræner Henrik Jensen sætter ord på kvartfinalenederlaget mod Ajax og resten af Youth League

FC Midtjyllands U19-mandskab stod i dag overfor Ajax Amsterdam, da der blev spillet kvartfinale i ungdommens svar på Champions League. Desværre for akademisterne blev det til et nederlag på 3-1. 

Cheftræner Henrik Jensen var tilfreds med spillernes indsats og har desuden kun ros til overs for den hollandske modstander. 

- Kampen forløb planmæssigt, og vi følger egentligt gameplanen. Vi har nogle gode perioder med et par gode muligheder og tilløb til chancer, men i andre perioder kæmper vi også med det, hvor Ajax er gode til at kontrollere kampen, fortæller Henrik Jensen.

Danske Christian Rasmussen scorede til 1-0 for Ajax, og deres tre mål blev sendt i nettet på langskud.

- Vi lukker tre langskudsmål ind, og det er normalt ikke et område, vi har problemer med. Der må vi bare erkende, at Ajax har høj individuel klasse og er skarpe, uddyber cheftræneren.

Mindeværdigt europæisk eventyr
Kvartfinalen blev altså endestationen for FC Midtjylland i denne udgave af Youth League, der begyndte lang tid før, COVID-19 satte fodboldeuropa på pause. Alligevel er der plads til at se tilbage på turneringen som helhed.

- Det har været en fantastisk rejse, hvor vi haft en trup, der bare er blevet tættere og stærkere. Der har været både Superliga- og U17-spillere med til at skabe store resultater, og jeg er glad for, at de fik mulighed for at komme herned og spille kvartfinalen, lyder det fra Henrik Jensen.

U19 lavede et par store resultater i Youth League for at komme til kvartfinalen. 

- Specielt tænker jeg tilbage på hjemmekampen mod Lille og udekampen mod Røde Stjerne. Det vil jeg huske i lang tid, afslutter Henrik Jensen, der har været i FC Midtjylland i lidt over to år.