28.09.2018, 18:15 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

AaB gæster akademiet

FC Midtjyllands U-mandskaber skal begge i aktion i weekenden, når AaB i morgen gæster Ikast Stadion.

FC Midtjylland U19 – AaB U19, lørdag kl. 11.00 på Ikast Stadion

FCM U19 har fået en god start på titelforsvaret i årets U19 liga. Holdet har endnu ikke tabt og har kun smidt to point efter fem kampe. I sidste runde slog ulvene på udebane AGF med hele 4-1, hvor blandt andre Gustav Isaksen viste klassen med et hattrick. Derfor ligger holdet da også på førstepladsen i ligaen med 13 point. Nærmeste efterfølger er morgendagens modstandere fra AaB, der ligesom som FCM har fire sejre ud af fem mulige. Aalborgenserne led dog et nederlag til Esbjerg i forrige runde.  I sidste runde viste AaB dog klassen og slog Brøndbys U19 hold med 2-1 hjemme i Aalborg. Holdet har derfor 12 point efter fem kampe – altså et point mindre end ulvene.

Derfor venter der et topopgør og en kamp om førstepladsen, når AaB i morgen kl 11.00 gæster Ikast Stadion.

Ulvene har dog et godt tag på de bolsjestribede aalborgensere. I sidste sæson slog ulvene AaB i begge opgør. 2-1 på hjemmebane, mens man hev en 3-1 med hjem fra Aalborg i det omvendte opgør. Faktisk er det meget lang tid siden AaB har slået FC Midtjylland i liga-regi. Seneste AaB sejr ligger tilbage i 13/14 sæsonen, hvor AaB hjemme slog ulvene med 2-0. Derfor må FC Midtjylland ud fra statistikkerne siges at være favoritter i morgendagens topopgør. Cheftræner, Kenneth Andersen, er dog ikke meget for at påtage sig favoritværdigheden mod AaB:

- Vi forventet helt sikkert en rigtig svær og tæt kamp mod AaB. Vi har set de sidste par kampe, som de har spillet, og de har gjort det rigtig godt. De er et godt sammenspillet hold med gode relationer i og med, at de har spillet sammen i en del tid. De har en del landsholdspillere fra U18 og U19 landsholdene, så det er uden tvivl et hold, der besidder en stor kvalitet. For at slå AaB skal vi skal holde fokus på vores egen præstation, samt prøve at fokusere på det, vi har gjort så godt i de andre kampe både defensivt og offensivt, så tror på, at skal sejren nok komme, udtaler cheftræneren.

FC Midtjylland U17 – AaB U17, lørdag kl. 13.00 på Ikast Stadion

FCM U17 har efter en lidt svær start på U17-sæsonen fået etableret sig i ligaen efter to sejre i holdets seneste to kampe. Senest slog man de forsvarende U17-mestre fra AGF med hele 3-0, i en kamp hvor holdet viste stor klasse. FCM U17 ligger derfor på fjerdepladsen med ni point efter fire kampe.

Det er derfor et selvtillidsfuldt U17-mandskab, der i morgen tager imod et kriseramt AaB-hold.

Aalborggenserne startede nemlig sæsonen med at tabe sine fire første kampe, inden det i sidste runde lykkedes holdet at slå Brøndby med 2-1. Derfor ligger holdet placeret på U17-liganes 11. plads med tre point efter fem kampe. AaB’erne håber på at kunne forsætte de positive takter fra kampen mod Brøndby, når de i morgen gæster Ikast Stadion. Aalborgenserne har dog også statistikken på sin side i opgørene mod FC Midtjylland. To ud af de sidste fire opgør har den nordjyske klub nemlig vundet. I sidste sæson vandt de hjemme 3-2 over ulvene, mens det blev til 1-1 i marts måned, da holdene mødtes i Ikast. Seneste FCM sejr ligger tilbage i april 2016, hvor ulvene tog en 2-0 sejr over AaB.

Cheftræner Henrik Jensen spår dog også en svær og tæt kamp mod AaB i morgen:

- De kommer med en sejr fra deres sidste kamp og på trods af deres lidt dårlige start, så forventer vi en tæt og intens kamp. AaB producerer altid gode ungdomshold, og de har en meget tydelig spillestil og filosofi, og ved hvordan de vil spille spillet. Det bliver vores opgave at håndtere det og samtidig få vores egne styrker i spil. Det kræver helt sikkert, som altid, en toppræstation at slå AaB, men præstere vi på dét niveau, som vi har gjort i de foregående kampe, så har vi en rigtig god chance, udtaler cheftræneren.