22.11.2018, 11:00 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

Adskilt af havet men sammen om drømmen

U17-cheftræner Henrik Jensen fik en mildest talt hektisk start i FC Midtjylland. Nu er han faldet på plads, mens hans kæreste har byttet Sverige ud med England.

Det er sjældent det sker. Men siden sommer er blevet talt mere svensk på akademikontoret i FC Midtjylland. For selvom Henrik Jensen i dag er cheftræner for FCM’s U17-hold, så har han fortsat en stærk relation til Sverige. 

Den 33-årige cheftræner har nemlig været ansat i både IFK Nörrköping og Linköpings FC i Sverige, inden han i sommer skiftede til FC Midtjyllands akademi. I 2016 kom Henrik Jensen til IFK Nörrköping, hvor han skulle analysere fysisk data om spillerne. Kort efter blev han U17-træner i klubben. 

To vigtige opkald

I foråret blev Henrik Jensen ringet op af Linköpings FC, der manglede en cheftræner til klubbens kvindehold, som er blandt de bedste i Europa. Han havde allerede et godt forhold til klubben på grund af sin tid i Sverige – og fordi hans kæreste - den danske landsholdsspiller Janni Arnth – spillede i klubben.

Senere samme dag ringede den 33-årige nordjydes telefon igen. Denne gang var det sportsdirektør i FC Midtjylland Svend Graversen, der tilbød ham jobbet som U17-træner i superligaklubben.

Overvældet af tilbud fik Henrik Jensen arrangeret det sådan, at han tog over som cheftræner i Linköpings FC indtil sommerpausen, hvorefter han så startede som U17-træner i Midtjylland. 

- Jeg havde fem dages ferie, og så var jeg på igen. Vi spillede sidste kamp i Linköping den 8. juli. Det var en søndag. Så havde jeg lige et par dage til at gøre det sidste arbejde, og så startede jeg i FC Midtjylland om mandagen den 16., siger Henrik Jensen, der altså fik en hektisk start på det midtjyske eventyr.

Nordjyden flyttede nemlig til Danmark om søndagen. Dagen før han havde første træning i FC Midtjylland. Det betød også, at han de første tre uger boede på Sportstar College i Ikast. Herefter fik han indlogeret sig i et hus ved Sunds sø. 

Først i starten af december falder U17-trænere helt på plads, når han endelig kan flytte i egen lejlighed i Herning. 

En af Europas største klubber.

Siden skiftet i sommer har FCM-træneren været på besøg i Sverige et par gange, men den kommende tid bliver der formentlig skruet ned for det svenske. I november skrev Janni Arnth nemlig kontrakt med det engelske storhold Arsenal. Under dække af en fælles shoppingtur i London, fik de ordnet de sidste detaljer omkring skiftet. Og på et halvt år er en tryg tilværelse i det sydlige Sverige byttet ud med to nye udfordringer i henholdsvis Herning og London.

- Det er fantastisk både for Janni og Arsenal. Vi støtter hinanden rigtig meget i vores karriere, og det her mulighed er bare den helt rigtige. Derudover er det jo en sjov tanke, det der med at man er i et forhold med en, der er på kontrakt i en af Europas største klubber, siger Henrik Jensen – formentlig med henvisning til at Janni Arnth nu kender en cheftræner i en kæmpeklub som FC Midtjylland. Eller også er det Arsenal, han hentyder til.  

Hvad, fremtiden bringer for de to fodboldkyndige mennesker, er ikke til at sige. Men én ting er sikkert: De udlever begge drømmen. For selvom de er adskilt af havet, så er de sammen om drømmen.