27.01.2017, 10:00 | Af: | Foto: FCM Foto

Akademi-målmand får chancen i førsteholdstruppen

FC Midtjylland har forlænget kontrakten med Oliver Ottesen, der til sommer rykker op i superligatruppen

Oliver Ottesen var også med i sidste sæsons europæiske eventyr. Tirsdag den 7. febraur går det igen løs i ungdommens Champions League, når FC Midtjylland på MCH Arena møder portugisike Benfica. Foto: FCM Foto

Han har flere gange i Youth League vist sit værd og været kampafgørende, og Oliver Ottesens gode præstationer i både Champions League og U19-ligaen er der blevet lagt mærke til. Derfor har FC Midtjylland sikret sig akademimålmanden på en to-årig fuldtidskontrakt fra sommer.

Den nye aftale betyder, at 18-årige Ottesen efter sommerferien rykkes op i superligatruppen og bliver en del af målmandsteamet.

- Det er altid glædeligt, når en af vores egne målmænd tager springet og bliver en del af superligatruppen. Oliver er inde i en god udvikling og har formået at løfte sit niveau og har været kampafgørende i U19-ligaen såvel som i Youth League, så vi ser frem til at følge hans fortsatte udvikling, siger akademichef Flemming Broe.

Selv glæder Oliver Ottesen sig over, at anstrengelserne på træningsbanen har båret frugt og givet en fuldtidskontrakt.

- Det betyder tæt på alt for mig. Det har været mit mål, siden jeg begyndte på akademiet, at jeg en dag ville stå med den her superligakontrakt i hånden og komme op og blive en fast del af superligatruppen, siger Ottesen.

- Jeg bliver en af de unge, men jeg skal knokle på og bevise, at jeg er værd at satse på i fremtiden. Den kommende tid skal jeg bruge på at udvikle mig så meget som muligt i samarbejde med Nikolai Pold og Lasse Heinze, men målet er at få min debut for superligaholdet og kæmpe med om en plads på holdet, siger Oliver Ottesen.

Målmandstræner Nikolai Pold ser et spændende potentiale i den unge keeper.

- Oliver er en ung og ambitiøs gut, der gennem det seneste år har bygget på sit spil og udviklet sig godt under Lasse Heinze (målmandstræner på akademiet, red.). Han er en kampafgørende spiller. Han er dygtig til at læse spillet foran sig, og så er han en frygtløs målmand. Det bliver spændende at få ham på fuldtid og som en del af målmandsteamet i superligatruppen og arbejde videre med ham.

- Han skal blive ved med at bygge på og være sulten. Vi vil se, at han har en sult efter at komme op og slås om spilletid. Han må ikke stille sig tilfreds med at være kommet op i førsteholdstruppen – han skal gå efter et mål. Det er altafgørende, ellers stopper udviklingen, hvis man ikke har noget at gå efter, siger Nikolai Pold.

Oliver Ottesen er en del af det U19-hold, der den 7. februar møder Benfica på MCH Arena om en plads i ottendedelsfinalen i ungdommens Champions League. Der er kick-off det til opgør klokken 16.00, og der er gratis adgang på MCH Arena.