20.09.2018, 19:36 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

Akademiet drager til Århus

De to U-hold drager på lørdag til Århus, hvor AGF venter

AGF U19 – FC Midtjylland U19, lørdag kl. 15.00 på Fredensvang

FCM U19 led i onsdags sit første pointtab, da det blev til en nulløsning mod FC København, derfor jagter holdet nu igen fuld gevinst, når ulvene lørdag drager til Århus for at møde AGF’s U19-mandskab, der har fået en lidt blandet start på sæsonen.

De hvide ligger aktuelt placeret på en niendeplads i årets U19 liga, hvor de har fire point efter ligeså mange kampe. Senest led århusianerne et 2-1 nederlag mod SønderjyskE, så det et pointtørstigt hold, som ulvene møder i lørdagens kamp. Ulvene viste dog klassen mod AGF’erne i sidste sæson og vandt begge opgør med 3-0, men det skal man ifølge træner Kenneth Andersen ikke ligge så meget i. På det nuværende mandskab fra AGF’s U19 mandskab er der nemlig mange gengangere fra det U17 mandskab, der har vundet U17 ligaen de seneste to sæsoner, og som nu er rykket op i U19-truppen:

- For mig at se er der ingen tvivl om, at der venter os den samme hårde modstand som i de to seneste opgør mod Silkeborg og FCK. Vi forventer os en svær kamp med meget intensitet. Vi ved, at AGF måske ikke har fået den bedste start på sæsonen, men når vi som mestre kommer på besøg, så er der ingen tvivl om, at det er et topmotiveret AGF-hold, der ønsker at slå de forsvarende mestre, og det er en opgave, vi skal være forberedt på, udtaler Kenneth Andersen om lørdagens modstander.  

Ny position til Dyhr

I de seneste to kampe mod hhv. Silkeborg og FCK har Nikolas Dyhr spillet på venstre wingbacken. Dyhr spiller normalt angriber og blev i sidste sæson topscorer for U17 mandskabet med 18 mål. I denne sæson er han rykket op på U19 holdet, men har altså mod Silkeborg og FCK været han at finde på venstrebacken, og det er der ifølge træner Kenneth Andersen en god grund til:

- Vi er ved at omskole ham til venstre wingback. Vi kunne godt se, at det kunne være en rigtig god løsning i og med, at der er meget konkurrence på at de offensive positioner og for lidt på de defensive positioner. Derfor syntes vi, at vi bedste kunne udnytte Dyhrs kompetencer på venstrebacken. Han har et stort udviklingspotentiale, og jeg synes han indtil videre er gået rigtig godt til opgaven, og det er muligvis en rolle vi kan forvente, at se ham i fremover, siger træneren.

AGF U17 – FC Midtjylland U17, lørdag kl. 15.15 på Ikast Stadion

FCM U17 jagtede en god offensiv præstation i onsdagens kamp mod Randers Freja, og det leverede de. En 2-1 sejr hev ulvene med hjem til Ikast og dermed fik holdet oprejsning efter nederlaget mod lokalrivalerne fra Silkeborg i sidste weekend. Med sejren rykker U17 mandskabet op på sjettepladsen i U17 ligaen og kan nu se frem til et møde mod de dobbelte forsvarende U17-mestre fra AGF.

Århusianerne har fået en god start i jagten på deres titelforsvar i U17 ligaen. Efter et nederlag i første runde mod Vejle har de hvide vundet de seneste tre kampe og har endda scoret mange mål. Senest blev det til en sejr på hele 5-1 mod AaB U17, og derfor ligger holdet nu placeret som nr. 3 i ligaen med 9 point efter 4 kampe. Dermed venter der uden tvivl ulvene en svær opgave mod de forsvarende mestre, der er rigtig godt kørende og tilmed også har krammet på FCM, som de slog i begge opgør i sidste sæson. Her vandt AGF’erne begge opgør med hhv. 3-1 og 2-1:

- Vi forventer en intens kamp mellem to lige hold. AGF har fået en rigtig god start og har haft et stærk spillemæssigt udtryk på holdet. Så der venter os uden tvivl en svær opgave, men jeg er sikker på vi kan løse den. Vi som hold vokser dag fra dag og fra uge til uge, og jeg ser kun positive tendenser. Både i det defensive og offensive. Vi har haft meget fokus på det opbyggende spil samt vores offensive spil. Kan vi spille os forbi AGF i den første fase i det opbyggende spil, så har vi en chance, vurderer træner Henrik Jensen.