10.04.2017, 15:04 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Akademiet i god forårsform: Bliver det fire på stribe?

De seneste tre runder har givet fuld pointhøst til FCM U17 og U19. På onsdag skal denne stime udbygges, når AGF står for skud på Ikast Stadion

U19: Vigtige point på spil for at holde fast i toppen
(FCM U19 - AGF U19, onsdag d. 10/4 kl. 18.30)  

I december blev FC Midtjylland U19’s kamp mod AGF udsat på grund af frost i banen. Nu skal vinderen af opgøret findes, når bolden ruller onsdag aften på Ikast Stadion. For hjemmeholdet bliver det en kamp mod tabellens bund. AGF har haft en svær sæson med blot syv point på kontoen i 16 kampe. Men det får ikke Kenneth Andersens tropper til at tage let på tingene.

FC Midtjyllands U19-mandskab placerer sig i øjeblikket på en tredjeplads og holder fortsat snor i Esbjerg og FCK i toppen, som begge har spillet to kampe mere end midtjyderne. Alligevel kan FCM U19 formentlig ikke tåle at sætte for mange point til for fortsat at blande sig i mesterskabsdysten. Derfor skal onsdagens kamp være på hjemmeholdets præmisser.

- Det bliver en intens kamp med mange dueller og højt tempo. AGF vil gerne gøre kampene fysiske. Det skal vi stå imod, så vi kan få sat vores spil, siger FCM U19-træner Kenneth Andersen.

Sidst det midtjyske U19-hold var i aktion, vandt de den tredje sejr på stribe efter 1-3 i Lyngby. FCM-træneren var tilfreds med pointene, men spillet skal steppes op, ifølge Kenneth Andersen.

- Vi vandt 1-3 i Lyngby uden at spille særlig godt. På onsdag skal vi finde de kvaliteter frem, som vi viste i præstationerne mod Vejle og OB, siger Kenneth Andersen og uddyber:

- Det vigtigste her bliver, at vi ikke lader os stresse på samme måde som mod Lyngby. AGF vil formentlig gribe kampen an på lidt samme måde som Lyngby ved at være aggressive i presset og forsøge at gå højt. Det skal vi spille os ud af og være mere rolige på bolden, forklarer U19-træneren.

U17: Spændte ulve i revanchedyst
(FCM U17 - AGF U17, onsdag d. 10/4 kl. 15.00)

Fem sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag. Sådan ser U17-holdets foreløbige udbytte ud for forårssæsonen. Mandskabet, der tog de tre point ud af hænderne på de unge ulve, er onsdagens modstander: AGF. Og ifølge FCM’s U17-træner Svend Graversen er det noget, som midtjyderne vil forsøge at vende rundt på, når FCM krydser klinger hjemme mod østjyderne.

- Vi tabte fair mod AGF – de var simpelthen en anelse bedre end os på selve dagen. Nu skal vi forsøge at lære af de ting, som AGF gjorde bedre en os. Det handler om fysik og fart, der blandt andet gjorde, at vi kom bagefter med to mål i de første seks minutter, siger Svend Graversen.

Som tabellen afslører, er det et stærkt team, som midtjyderne skal forsøge at bide skeer med. AGF indtager U17-ligaens førsteplads med 41 point i 19 kampe. Deres sejrsstime dette forår har kun været brudt en enkelt gang, da FCN satte en kæp i hjulet. Dermed bliver det en spændende kamp mellem to mandskaber i god forårsform.

- Vi glæder os rigtig meget til kampen. Den skal forhåbentlig være med til at tegne et billede af, hvordan vores opstart har været efter jul. Så vi håber på en god revanchedyst og godt afsæt til en lille velfortjent pause.

Rundt om hjørnet venter ti kampfrie dage. De danske ungdomslandshold er i aktion, og det betyder også, at FCM U17 må undvære nogle spillere, som tørner ud i rødt og hvidt. Nikolas Dyhr og Gustav Isaksen er udtaget til det danske U16-landshold, mens Japhet Sery, Casper Tengstedt, Christian Tue og Nicolas Madsen er med U17-landsholdet.

- Det er så fortjent, at de her drenge er med U-landholdene, og det viser også et meget godt billede af, hvor vi står lige nu. Drengene træner bare mega godt, siger Svend Graversen.