14.09.2018, 11:00 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Akademiet tager imod ubesejrede Silkeborg

Lokalopgør for de to u-hold på lørdag

FC Midtjylland U19 – Silkeborg U19, lørdag kl. 13.00 på Ikast Stadion
Tre uger er der gået siden FCM U19 sidst var i aktion i den hjemlige liga, og den mellemliggende tid har mange af truppens spillere været af sted på landsholdstjeneste for deres respektive lande.

Der er også blevet trukket lod til årets UEFA Youth League hvor FCM U19 skal møde irske Bohemians og, såfremt de går videre, vinderen af opgøret mellem skotske Hamilton og schweiziske Basel. Og endelig har der været tid til en stribe træningspas, blandt andet hos samarbejdsklubben Idom-Råsted IF.

Den skulle gerne munde ud i at FCM’erne står snorlige til lokalopgøret mod SIF. Holdet fra Søhøjlandet har fået en god start på årets U19 Liga og er efter fire kampe fortsat ubesejret – senest blev det til en 2-1 sejr over Brøndbys talenter.

- I vores første to kampe har vi haft perioder, hvor vi var rigtig gode på bolden, og skabte mange chancer. Men der har også været udfald, og sekvenser, hvor vi så mindre gode ud, og det er ikke sikkert vi kan slippe af sted med det mod et stærkt Silkeborg-hold, bemærker Kenneth Andersen.

FCM U19 har i denne sæsons kampe spillet både 3-4-3 og 4-3-3, og Andersen fortæller lidt om de tanker, der ligger bag formationsskiftene:

- Opstillingen er primært bestemt af spillermaterialet. Vi stiller op, så spillerne bliver brugt på den position, hvor de er bedst, og hvor deres kvaliteter kommer bedst til udtryk. Så er der også nogle andre ting i det – at vi gerne vil ruste spillerne til at kunne mere en bare ting, og at vi gerne vil have den taktiske fleksibilitet, der ligger i, at vi løbende kan skifte opstilling, forklarer FCM-træneren.

I den seneste sæson vandt FCM U19 begge opgør mod Silkeborg (4-1 (H), 0-1 (U)).

<<<<<<<<<HUSK AT AKADEMIETS HJEMMEKAMPE STREAMES LIVE PÅ MYCUJOO.TV>>>>>>>>>>>

FC Midtjylland U17 – Silkeborg U17, lørdag kl. 15.15 på Ikast Stadion
Deltagelsen i årets Gradisca Cup bød på adskillige gode præstationer af FCM U17, blandt andet sejre over Lazio og Triestinas talenter. Desværre rakte seks point i de tre puljekampe lige akkurat ikke til videre avancement, men FCM-teamet var hurtigt ude og fik arrangeret et par gode træningskampe mod japanske Gois og lokale Vicenza.

Nu retter FCM U17 så atter opmærksomheden mod den hjemlige liga. Her står man fortsat kun noteret for en enkelt kamp, 2-0 sejren over OB for fire uger siden.

Dermed har man et efterslæb til de andre hold, blandt andet Silkeborg, der har været i aktion fire gange, med to sejre og to uafgjorte som udbytte.

Den seneste sæsons indbyrdes opgør var et kapitel for sig selv, og demonstrerede de store udsving, U17 Ligaen til tider byder på. De to klubbers første møde bød på en 6-1 udebanesejr til FCM U17, men siden var det Silkeborgs tur til at tage revanche – med nøjagtig de samme cifre.