30.03.2017, 08:55 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Akademiet vil fortsætte flowet mod OB

Der er vigtige point på spil, når FCM U19 og U17 tager i mod OB på hjemmebane

FC Midtjylland U19 – Odense Boldklub U19, Ikast Stadion, lørdag kl. 13.00.

Blot tre point adskiller lørdagens duellanter fra hinanden i U19-ligaen. FCM placerer sig på en tredjeplads med 26 point på kontoen mod OB’s 23 point, der rækker til en øjeblikkelig fjerdeplads. Ulvene har dog spillet én kamp mindre end fynboerne, men FCM’s U19-træner Kenneth Andersen lægger ikke skjul på, at OB-kampen byder på vigtige point.

- Det bliver en kamp i toppen af U19-ligaen, og den er af stor betydning for begge hold, siger Kenneth Andersen og uddyber:

- Det er ikke uden grund, at OB ligger, hvor de ligger i tabellen. Det er et hold, som er godt organiseret. De var, ligesom os selv, med til de Nordiske Mesterskaber og har leveret fine præstationer gennem hele sæsonen, så vi skal have arbejdshandskerne på, lyder det FCM-træneren, der forventer et tæt opgør mellem de to mandskaber.

FCM har allerede krydset klinger med OB én gang i denne sæson. Det var tilbage i september, hvor ulvene hev en udebanesejr på 1-3 med hjem fra det fynske.

- Sidste gang vi mødte OB, trak vi det længste strå i en meget tæt kamp, og jeg tror faktisk, at de står endnu stærkere nu. Det fornemmer jeg blandt andet på holdkortet, hvor der figurerer nogle stærke spillere, som de ikke havde med i efteråret, siger Kenneth Andersen.

Opstarten på forårssæsonen har resultatmæssigt været en pose blandede bolsjer for midtjyderne. Her blev det først til et nederlag mod Esbjerg, dernæst uafgjort mod Silkeborg og senest vandt de sikkert over Vejle. FCM-træneren hæfter sig især ved de seneste par kampe forud for dagens opgør mod Odense.

- De sidste to præstationer, som vi har leveret, har været rigtig gode. Det fik vi fuld udbytte af med en 3-0-sejr over Vejle, mens vi måtte nøjes med ét point i Silkeborg. Men det er her, vi finder vores udgangspunkt for den næste kamp, og vi vil forsøge at bygge videre på det gode spil, så vi forhåbentlig kan sætte tre point ind på kontoen efter kampen mod OB, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjylland U17 – Odense Boldklub U17, Ikast Stadion, lørdag kl. 15.15.

FCM U17 er kravlet op i den sjove halvdel af tabellen. Med en udebanesejr på 1-3 over Vejle indtager ulvene nu ligaens femteplads med 27 point på kontoen. For OB tæller det 13 point, hvilket efterlader lørdagens modstander på ligaens 12. plads.

Sidst midtjyderne tørnede sammen med fynboerne var tilbage i september, hvor FCM’erne vandt med et enkelt mål.

- Vi vandt 3-2 sidst, vi spillede mod OB. Det var vores første sejr oven på en periode, hvor vi var ramt på selvtilliden og burde have haft flere point. Vi spillede godt i faser af kampen, mens vi andre gange blev slået ud, så på en måde var det lidt heldigt, at vi vandt de tre point, siger FCM’s U17-træner Svend Graversen og uddyber:

- Jeg tror endnu engang, at det bliver en lige kamp mod OB. De har i løbet af sæsonen fået tilgang af nogle nye spillere, blandt andet vores Kristian Brøndum samt én fra FCN. Og der er ingen tvivl om, at det er et godt hold, vi møder – også bedre end det, som tabellen signalerer.

FCM U17 har været stærkt spillende i foråret, så for midtjyderne handler det om at få det gode spil omsat til point.

- Jeg forventer en kamp, hvor begge hold gerne vil dominere. Vi skal forsøge at holde det flow, vi har skabt i foråret og tage dominansrollen. Det bliver en god kamp med to gode hold, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at fortsætte det gode spil og indtryk, som vi har sat siden jul med forhåbentlig mange point til følge, siger Svend Graversen.