20.04.2017, 12:04 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Akademiets tur mod de bolsjestribede

Lørdag tager FCM U19 og U17 imod AaB, og begge ulvemandskaber forventer tætte opgør

U19: Forventer tæt fight mod AaB
(FCM U19 - AaB U19, lørdag d. 22/4 kl. 13.00)  

De fire seneste aktioner for FC Midtjyllands U19-mandskab har givet fuld pointhøst, og det afspejler sig så småt i tabellen. De placerer sig på en andenplads – lige i hælene på FCK, der dog har spillet to kampe mere end ulvene. FCM’erne har ikke råd til at smide for mange point i kampen om mesterskabet, og derfor bliver lørdagens opgør mod ligaens nummer fire fra Aalborg en vigtig en af slagsen.

- Vi har spillet mange tætte kampe på det sidste, og det forventer jeg også, at opgøret mod AaB bliver. Det er et hold, som er i god gænge og kommer, ligesom os selv, med flere sejre i bagagen, siger FCM’s U19-træner Kenneth Andersen.

AaB indtager ligaens fjerdeplads med 24 point på kontoen i 16 kampe. Deres seneste tre aktioner er endt med tre nordjyske sejre. Senest snuppede de en 1-3 sejr i Brøndby.

- Deres resultater afspejler en god rytme, og det oplever vi også selv i vores eget spil. Derfor tror jeg, at det bliver en intens og seværdig kamp. Det er to hold, som gerne vil spille og være meget på bolden, siger Kenneth Andersen og uddyber:

- Vi skal bygge videre på det, vi har fået skabt i de seneste kampe. Her er vi tilfredse med udtrykket, som vi er kommet med, og drengene har været gode offensivt. Dog savner vi større skarphed i forhold til at gøre tingene helt færdige, siger Kenneth Andersen med reference til den seneste kamp mod AGF.

Midtjyderne slog århusianerne 2-1 på hjemmebane, men ifølge FCM-træneren må sådan en kamp ikke gå hen og blive spændende til sidst.

- Den skal lukkes ned, siger Kenneth Andersen.

Ellers er opskriften for en sejr på Ikast Stadion klar.

- Vi skal fortsætte det flow, vi har skabt – også på den defensive del, hvor drengene har været gode til ikke at give for mange chancer væk, lyder det fra FCM-træneren.

Denne force ses også i statistikkerne. Midtjyderne er, sammen med FCK, det hold, som har lukket færrest mål ind i sæsonen. Blot 17 bolde er sluppet igennem. 

U17: Revanchetørstige ulve mod AaB
(FCM U17 - AaB U17, lørdag d. 22/4 kl. 15.15)  

- Lørdagens kamp handler om to ting: Revanche fra nederlaget i Aalborg i efteråret samt revanche fra vores anden halvleg i den seneste kamp mod AGF.

Sådan lyder det fra FC Midtjyllands U17-træner Svend Graversen. Sidst FCM krydsede klinger med de bolsjestribede nordjyder, blev det en dyr omgang for ulvene. AaB sparkede hurtigt gæstfriheden til side, og slutresultatet lød på 5-0 i nordjysk favør. Det har FCM’erne tænkt sig at lave om på.

- På lørdag skal vi ud og vise, at vi er et andet sted, siger Svend Graversen.

FCM har i løbet af foråret opbygget en god stime med flere sejre i træk. Dog satte ligaens nummer ét fra Aarhus en kæp i hjulet inden påsken, men midtjyderne blander sig fortsat i den sjove halvdel af tabellen. De indtager ligaens femteplads med 33 point på kontoen efter tyve kampe.

AaB placerer sig i midten på en ottendeplads. Her er det blevet til 24 point i 19 kampe. Nordjyderne har endnu ikke vundet en kamp i løbet af foråret. Statistikken siger tre uafgjorte samt tre nederlag, men FCM-træneren undervurderer ikke lørdagens modstander af den grund.

- Jeg ser AaB som et af de bedste hold i rækken, selvom de ikke har fået de point, som holdet nok er til, siger Svend Graversen og uddyber:

- Det bliver en lige kamp mellem to hold i samme spillestil. Begge vil besidde bolden, så det bliver det mandskab, som er bedst på det parameter, der løber med de tre point.