19.10.2018, 09:00 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

Akademispillere greb chancen mod Fredericia

FC Midtjyllands testkamp mod FC Fredericia i Ikast endte 2-2.

Der stod FCM Akademi over store dele af tirsdagens testkamp mellem FC Midtjylland og FC Fredericia. Blandt hovedpersonerne i 2-2 kampen var nemlig Casper Tengstedt og Tobias Anker, der begge er en del af U19-truppen i klubben.

Den nyslåede superliga-cheftræner Kenneth Andersen skulle for første gang stå i spidsen for sit superligamandskab, og den tidligere U19-træner havde valgt at stille i stærkeste formation i første halvleg. 

Det gik dog ikke som planlagt, og FCM-spillerne gik til pause bagud 1-0 efter mål af Anders Holvad.

Højere tempo end normalt

I pausen byttede Kenneth Andersen hele holdet ud, og det betød blandt andet spilletid til akademispillere som Gustav Isaksen, Victor Dawa og Nikolas Dyhr. Førstnævnte var efter kampen glad for at have fået chancen for at spille med de ældre spillere i klubben.

”Det var fantastisk at spille kamp med de store drenge. Det har jeg ikke prøvet før. Det er lidt noget andet end at spille ungdomsfodbold, tingene går lidt hurtigere,” siger Gustav Isaksen, der spillede en noget uvant højre wingback.

”Jeg bliver nok aldrig andet end en offensiv spiller. Jeg elsker at spille oppe foran. Men når chancen byder sig, tager jeg den og gør alt, hvad jeg kan, ligegyldigt om det er som målmand, wingback eller angriber,” siger den normale kantspiller med et glimt i øjet. 

En betagende oplevelse

Anden halvleg var i højere grad domineret af hjemmeholdet, og både Tobias Anker og Casper Tengstedt kom på tavlen. Det samme gjorde Sebastian Buch, der sammen med Henry Uzochokwu, Victor Torp og Michael Baidoo er udlejet til FC Fredericia i denne sæson.

Forsvarsgeneralen Tobias Anker indrømmer også, at han i starten var lidt betaget af oplevelsen, men så snart spillet var i gang, tænkte han ikke mere over det.

”Det var lidt vildt at sidde i omklædningsrummet sammen med alle de store spillere. I starten lagde jeg mærke til, at tempoet i kampen var højere end normalt, men kort efter tænkte jeg ikke mere over det,” siger Tobias Anker.  

Kunne se iveren

Cheftræneren var også meget tilfreds med de unge spilleres præstation efter kampen.

- De klarede det rigtig fint mod et godt førstedivisionshold. Man kunne se iveren efter at vise sig frem sammen med de superligaspillere, de var på hold med. Og så hang de godt sammen som hold, sagde Kenneth Andersen efter kampen.

Flere akademispillere var i øvrigt i aktion i kampen, da FC Fredericia havde lånt Sunday Odeh i hele kampen og Jibril Abubakar i anden halvleg.