02.11.2017, 11:26 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Arbejdssejr på en hverdagsaften

U19: Tue matchvinder i 1-0 sejr over Silkeborg

FCM U19 var onsdag aften taget til Silkeborg. Hjemmeholdet var i weekenden løbet ind i en øretæve imod OB, og det satte især i første halvleg sit præg på begivenhederne. Værterne undgik at sætte bolden på spil ved at sparke langt fra egen forsvarszone, og hvorefter de investerede i duellerne om andenbolden.

Den taktik lykkedes godt, og gjorde, at Silkeborg-defensiven til enhver tid var på plads bag bolden,

- Hvis man havde spurgt Silkeborg-bænken, er jeg ret sikker på, at første halvleg formede sig, som de ønskede, og de kom også frem til de to største chancer, fortalte FCM’s cheftræner Kenneth Andersen.

I begge tilfælde var der tale om omstillinger, men i FCM-målet værgede Oliver Ottesen godt for sig, og lukkede ned for først en friløber og siden en afslutning fra den ene side af feltet.

I pausen trak Rene Andersen og Søren Bjerg FCM’s tremandsangreb til side, og fik justeret, hvordan trioen skulle flytte sig for hinanden. Samtidig begyndte ulvene at vinde flere af andenboldene, og det fik kampen til at tippe.

I det 53. minut brød ”Uzo” igennem i Silkeborgs venstre forsvarsside, og lagde en bold skråt tilbage i feltet. Den blev mødt af Christian Tue Jensen (billedet), der sendte sit fjerde sæsonmål i kassen.

Målet åbnede kampen op og begge hold jagtede nu det næste mål. Den ekstra plads at spille på bekom FCM’erne godt, og det lå i kortene, at de ville lukke kampen med 2-0 scoringen.

Det forhindrede Oscar Hedvall i Silkeborg-målet dog med fire store redninger i kampens sidste ti minutter, men hans holdkammerater fik ikke tag i livlinen, og så kunne FCM’erne køre 1-0 sejren i hus.

Giftige dødbolde
På en dag, hvor det i lange perioder lykkedes Silkeborg at lukke ned for FCM i åbent spil, glædede Kenneth Andersen sig over sit holds styrke på standardsituationerne:

- Det er der, vi skaber chancerne i dag, og det bliver farligt stort set hver eneste gang. Mads Buttgereit laver et stort arbejde med at indøve det, og man kan mærke spillerne er meget opmærksomme på, hvilken variant det er, og hvilken zone, de skal angribe. De kan mærke, at det virker, og derfor er de ekstra opsatte, hver gang situationerne opstår, sagde Andersen, der roste Silkeborg for nogle fede rammer – kampen blev afviklet på JYSK Arena, hvor Silkeborgs Superligahold også spiller.

Med sejren har FCM slået et hul på otte point ned til forfølgerne i U19 Ligaen.

Næste ligakamp ligger et stykke ude i fremtiden (25/11 mod Vejle (H)), og i mellemtiden deltager FCM U19 i det uofficielle nordiske mesterskab for U19-hold. Det afholdes lige som sidst i Göteborg over to weekender, med start d. 17-19. november – mere information følger her på siden.

Silkeborg IF U19 – FC Midtjylland U19 0-1 (0-0)
53’ 1-0 Christian Tue Jensen (oplæg Henry Uzochukwu Unuorah)

FCM U19: Oliver Ottesen – Japhet Sery Larsen, Tobias Anker, Gustav Kjeldsen – Mikkel Jakobsen (89’ Lucas Giessing), Victor Torp, Nicolas Hautorp Madsen, Henry Uzochukwu Unuorah – Aziz Essaisi (72’ Antonis Martis), Christian Tue Jensen (70’ Casper Tengstedt), Sebastian Buch Jensen