01.06.2019, 19:34 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Bronze til U17!

En 3-1 sejr over et godt Lyngby-hold sikrede top3-placeringen. Hattrick af Mads Hansen.

FCM U17 har været stærkt spillende siden holdet vendte tilbage fra Generation Adidas Cup i Texas, og lørdag eftermiddag lykkedes det ulvene at hente den femte sejr på stribe, da det blev til en 3-1 sejr i Lyngby.

Værterne var ellers spilstyrende i indledningen, men FCM-forsvaret så stabilt ud, og de sort-røde lurede på kontramuligheder.

I første omgang blev det dog ved optræk til chancer, men efter små tyve fik FCM’erne sat et godt angreb op. Det endte med at Aral Simsir stak bolden i dybden til Mads Hansen, der tog to berøringer på bolden inden han sendte den sikkert i nettet.

Desværre måtte Aral lidt efter lade sig udskifte efter at have slået kravebenet. På det tidspunkt var det Lyngby, der var i teten, og det blev kun mere udtalt frem mod halvlegens slutning. Værterne fik skruet flere gode angreb sammen, og burde have udlignet, men en stribe gode indgreb fra Frederik Bach gjorde at FCM’erne kunne gå til halvleg med en ikke helt fortjent 1-0 føring.

Pausen bekom FCM’erne godt, og de kom ud med et langt bedre presspil. Det høje pres stressede værterne, og i det 63. minut erobrede Frederik Christensen bolden. Han lagde den i dybden til Danijel Djuric og den indskiftede islænding sendte et skarpt indlæg ind til Mads Hansen, der kunne firsttime bolden i nettet.

Værterne var dog ikke sene til at svare igen og blot fire minutter senere reducerede de efter et hjørnespark. Det gav fornyet spænding i opgøret, men generelt spillede FCM’erne klogt og blev ikke febrilske.

Fem minutter før tid faldt afgørelsen så. Danijel Djuric blev nedlagt i feltet, og fra straffesparkspletten sendte Mads Hansen sit tredje mål i nettet. Siden han blev rykket fra venstreback til angriber har Hansen lavet 20 mål i 15 kampe, og han topper da også topscorerlisten i U17 Ligaen.

Samtidig med FCM U17’s kamp spillede OB og Esbjerg i Odense og her blev det til 5-0 sejr til værterne. Det resultat betyder at Esbjerg ikke kan nå FCM U17, til trods for at vestjyderne endnu mangler en kamp. Dermed slutter FCM sæsonen med bronzemedaljer, og der kan være yderligere hæder på vej – således er ulvene i JBU pokalfinalen, hvor man på tirsdag møder Silkeborg.

Lyngby BK U17 - FC Midtjylland U17 1-3 (0-1)
18’ 0-1 Mads Hansen (oplæg Aral Simsir)
63’ 0-2 Mads Hansen (oplæg Danijel Djuric)
67’ 1-2 Lucas Boel Hey
85’ 1-3 Mads Hansen, strf.

FCM U17: Frederik Bach – Jens Emil Fjendsbo, John Ndjate, Kristoffer Lund Hansen, Victor Bak – Simon Ulrich Madsen, Frederik Christensen (80’ Oscar Fraulo), Anders Kaiser, Tobias Damtoft (68’ Mikkel Tønnesen) – Aral Simsir (38’ Danijel Djuric), Mads Hansen