08.06.2019, 18:55 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Daniel Stentz

Claus Therkildsen: Spillerne fortjener DM-titlen

U19-cheftræneren drømte lidt om mesterskabet - men han blev overrasket, da han fik den glædelige nyhed i Frankrig

Selvfølgelig drømte han.

- Det gør man vel altid, men jeg erkender da, at troen på det var til at overse, siger Claus Therkildsen.

Cheftræneren for FC Midtjyllands U19-mandskab taler om denne sæsons titelræs med AaB - et kapløb, som nordjyderne så ud til at vinde, da sæsonafslutningen nærmede sig.

Men så tabte AaB klart til FC Nordsjælland i næstsidste spillerunde, endda på egen bane, og dermed voksede FC Midtjyllands tro en anelse forud for AaB's sidste kamp i sæsonen.

- Det gjorde den da - også fordi vi håbede og troede på, at Silkeborg IF som altid ville levere en stærk præstation. Hvilket de gjorde ved at få 2-2 på udebane mod AaB, siger Claus Therkildsen.

Lige nu er FC Midtjyllands U19-mandskab spredt for alle vinde, og Claus Therkildsen fik beskeden om det danske U19-mesterskab i Frankrig, hvor han lige nu er med FCM's U16-mandskab til en turnering i Gonfreville.

- Jeg fik den glædelige nyhed 10 minutter inden vores kamp mod Dynamo Moskva her i Frankrig, fortæller han og tilføjer, at FC Midtjylland måtte nøjes med 0-0 efter en ellers god indsats.

En god indsats er også det, Claus Therkildsen kigger tilbage på med U19-mandskabet - både i den hjemlige liga og Youth League.

- Det er så fortjent, at spillerne får det mesterskab, for de har spillet en fantastisk sæson. Der har været modvind og prøvelser undervejs, men spillerne leverede hele tiden suverænt arbejde, så jeg under dem virkelig dette mesterskab, siger Claus Therkildsen, som ligeledes glæder sig over, at FC Midtjylland kan se frem til mere Youth League.

- Det er en fantastisk oplevelse, som spillerne lærer utrolig meget af. Det er fedt, at næste generation af spillere også får den internationale erfaring som Youth League giver, og i det hele taget har FC Midtjylland efterhånden et fint navn internationalt - hvilket vi senest mærkede med vores andenplads i turneringen i hollandske Terborg for nylig.

Selv om FC Midtjyllands U19-mandskab ikke kan være samlet lige nu for at fejre mesterskabet, så er der alligevel masser af kontakt via glade og jublende beskeder mellem spillerne og staben omkring holdet.

U19-mesterskabet er FC Midtjyllands fjerde i løbet af de seneste fem sæsoner.