23.06.2019, 14:32 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: Daniel Stentz

Den mentale robusthed bliver testet nu

Akademichef Flemming Broe glæder sig over kontraktforlængelser med flere unge talenter fra akademiet, og to af dem er allerede rykket fast op i FC Midtjyllands Superligatrup

Det bliver sværere og sværere at leve op til fortidens resultater, som tiden går, men i FC Midtjylland gør akademiets spillere, trænere og ledere forsøget hvert eneste år.

I sæsonen 2018/19 var forsøget mere end hæderligt.
U19-holdet genvandt DM-titlen, som er den fjerde på fem år, samme mandskab spillede sig blandt de otte bedste i Europa, Casper Tengstedt blev topscorer i U19 Ligaen, U17-holdet sikrede sig pokalmesterskabet, Mads Kristian Hansen blev topscorer i U17 Ligaen, der var fine akademipræstationer på den internationale scene – ikke mindst FC Midtjyllands sejr i Challenge Marcel Le Mignot i Frankrig – og derfor er der ikke noget at sige til, at akademichef Flemming Broe er en forholdsvis tilfreds mand.

- Det er værd at bemærke, at sæsonens resultater og udvikling er skabt i en fase, hvor der har været flere personalemæssige forandringer. De nye var dog gode til at integrere sig, og vores miljø tog godt imod dem, så på den baggrund lykkedes vi med at skabe endnu et vildt akademi-år, siger Flemming Broe.

Et konkret afkast er forlængelser med flere unge talenter: Gustav Isaksen, Nikolas Dyhr, Oliver Sørensen samt Japhet Sery Larsen har alle sat underskrift på en ny aftale, og mens de tre førstnævnte fortsætter udviklingen hos FC Midtjylland, rejser Japhet Sery Larsen sammen med Christian Tue Jensen til Brentford FC i England, hvor duoen på lejeaftaler skal udvikle sig i nye og udfordrende omgivelser.

- Det er super godt, når vi lykkes med at forlænge med vores unge spillere. De står lige nu på affyringsrampen, så nu handler det om at tage den chance, de får, siger Flemming Broe, som også vil huske den forgangne sæson som en, hvor eksponeringsniveauet nåede nye højder for akademiet.

- Både lokalt og landsdækkende var vi på alle platforme begunstiget af stor opmærksomhed og interesse, og det gav spillerne et unikt indblik i, hvad der venter dem på den scene. De klarede det faktisk rigtig flot, synes jeg.

Flemming Broe roser også arbejdet på tværs af alle afdelinger i klubben – det er med til at skabe de rammer, som spillerne i sæsonen 2018/19 udnyttede optimalt – og de rammer rummer også store portioner menneskelig dannelse, som er en integreret del af arbejdet med de unge spillere.
- For at lykkes med talentudvikling er det afgørende, at man står sammen. Silo-tænkning er gift i forhold til at lykkes, men heldigvis viste vi også i den forgangne sæson, at FC Midtjylland er én enhed, slår Flemming Broe fast.

Han ser frem til at følge de ældste talenter, når de nu tager næste skridt i karrieren, og han ved, som resten af klubben, at spillere som Gustav Isaksen, Nikolas Dyhr, Japhet Sery Larsen og Oliver Sørensen har de fornødne kvaliteter.

- Det har de uden tvivl, men nu træder spillerne ud af et forholdsvis beskyttet miljø og ind i et mere kynisk og ekstrem konkurrencepræget miljø, og det stiller store krav til spillerne. De vil møde skvulp og udfordringer, der skal arbejdes hårdt og tålmodigt, og så handler det om at slå til, når muligheden byder sig. Den mentale robusthed bliver testet i den kommende tid, som Flemming Broe siger, inden han går videre med arbejdet frem mod endnu en sæson på akademiet.
En sæson, hvor der er meget at leve op til.
Som altid.