01.10.2018, 13:30 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

Det europæiske eventyr starter nu

Onsdag sparker FCM U19 årets Youth League-turnering i gang hjemme på MCH Arena.

FC Midtjylland er stadig at finde i europæisk fodbold. Klubbens U19-mandskab spiller nemlig sin første kamp i Youth League, når de onsdag aften klokken 18.30 tager imod irske Bohemian FC.

FC Midtjyllands akademispillere har tidligere vist, at de er blandt de bedste i Europa i turneringen, der populært kaldes “Ungdomsholdenes Champions League”. Og i år burde ikke blive nogen undtagelse, mener akademichef Flemming Broe, der samtidig påpeger, at U19-holdet har haft en fantastisk opstart i sæsonen.

Derfor kan kampen på MCH Arena onsdag aften blive starten på endnu en fantastisk europæisk sæson for de unge ulve. 

Giganter er besejret

FCM’s U19-hold er blandt de bedste i Europa, og det har de unge ulve bevist flere gange, siden Youth League blev til en fast turnering i 2015.

Anderlecht, Atletico Madrid og Malaga er bare nogle af de klubber, der har måttet se sig slået af midtjyderne i de forgange sæsoner. Sidste sæson nåede U19-drengene hele vejen til ottendedelsfinalen, inden de blev besejret af Benfica efter straffesparkskonkurrence. Benfica gik efterfølgende hele vejen til finalen, hvor de tabte til Salzburg. 

I år håber cheftræner Kenneth Andersen, at holdet kan fortsætte de gode takter og blive i turneringen til efter nytår, hvor de afgørende kampe for alvor starter. 

Første skridt på vejen dertil er Bohemian FC, der i år er med i Youth League for første gang.  

Den 12. mand i Europa

Det er noget helt specielt at spille europæisk fodbold - også som ungdomsspiller. Det ved Mads Døhr Thychosen, der selv var med til at besejre Atletico Madrid i 2016.

“Youth League-kampene har deres eget liv i forhold til U19-ligaen. Det er en utrolig fed oplevelse for unge drenge at få lov til at spille på MCH Arena foran en masse tilskuere,” siger Mads Døhr Thychosen, der i dag er en fast del af FC Midtjyllands førsteholdstrup.

Men Youth League er ikke kun spillernes første optræden på MCH Arena og deres første mulighed for at mærke FCM-fansenes enorme opbakning i ryggen. Det er også fansenes chance for at se fremtidens superligatalenter, -kaptajner og måske endda -legender måle sig med de største i Europa. 

Derfor er der brug for så meget opbakning på stadion, som muligt onsdag aften. Entré til opgøret er gratis, så du skal bare møde op på stadion og tage imod din billet til Faxe Kondi-tribunen. Kampen fløjtes igang klokken 18.30.

Det er desværre ikke muligt at live-streame opgøret, da det overlapper med spilletiderne i Champions League. Kampen bliver dog optaget og offentliggjort hurtigst muligt efter sidste Champions League-kamp er spillet.

Stadion åbner klokken 18.