29.04.2016, 16:10 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Driblestærk kanttalent på Akademiet

Den tidligere Roslev-spiller Gustav Isaksen er klar på fodboldakademiet i Ikast efter sommerferien

Med tre storebrødre og en far der alle spillede fodbold, lå det ligesom i kortene, at Gustav Isaksen også skulle kaste sig over spillet med bolden. Og det gjorde han da også. Allerede som barn var drabelige kampe i haven i hjemmet i Roslev en del af hverdagen.

Dengang var storebrødrene med deres to, fire og seks år mere på bagen end Gustav bedre. I dag er det omvendt. Nu er det en yngste i brødreflokken, der er den bedste. Og faktisk så god, at han har fået plads på Akademiet efter sommerferien.

Dermed tager kantspilleren turen fra FCM Elitefodboldskole i Herning, hvor han kom til som U13-spiller, til Akademiet i Ikast. Han kom som angriber, men er i dag en udfordrende kantspiller.

- Mine driblinger en mod en, min hurtighed og teknik er mine største styrker, fortæller Gustav Isaksen, der har den brasilianske boldkunstner Neymar som sit helt store forbillede.

Neymar inspirerer
- Jeg elsker hans spillestil. Den måde, han kan drible en mand på, lyder det begejstret fra Isaksen.

Han har brugt timer foran skærmen for at lade sig inspirere af Barcelona-spilleren. Faktisk har han suget så meget til sig, at han i en kamp lykkedes med en helt særlig Neymar-detalje.

- Jeg sidder tit og kigger på hans videoer og efterligner ham. Han har et trick, hvor han vipper bolden over hovedet på modstanderen. Det er jeg lykkes med i en kamp. Det var mega fedt, husker kantspilleren.

Årsagen, til at Gustav Isaksen er nået så langt, som han allerede er trods sin unge alder, skal blandt andet findes hos hans far. Det var nemlig ham, der var træner for sønnikes hold i Roslev IK, inden talentet sendte ham videre til FC Midtjyllands U13-hold.

Familien vigtig
- Min far har betydet meget. Det var ham, der var træner, da jeg spillede i Roslev. Min første tid i FC Midtjylland var lidt hård, men her var Mads Buttgereit en god hjælp. Han hjalp mig på vej igen og gav mig troen på mig selv, siger Roslev-knægten.

Men der er flere, der har del i fodboldsuccesen.

- Jeg vil gerne takke mine holdkammerater i FC Midtjylland. De har betydet helt vildt meget for mig. Hver dag har jeg det sjovt på grund af dem. Det gør træningen nemmere og bedre.

- Jeg har også meget at takke mine forældre for. De har kørt den lange tur fra Roslev til Herning med mig syv gange om ugen. De støtter mig virkelig meget. Mine brødre har også betydet meget. Jeg har kunnet træne med dem og snakke med dem om fodbold. Vi har haft mange gode snakke og kampe i haven.

Nu venter en spændende tid på Akademiet efter sommerferien.

Drømmer om landsholdstrøjen
- Jeg håber, jeg får nogle gode år i FC Midtjylland og kan udvikle mig meget og ende på superligaholdet. Den største drøm er at tage Danmarks-trøjen over hovedet og komme på landsholdet, siger Gustav Isaksen.

Hans træner fra U14-tiden Mads Buttgeriet, der i dag er U17-træner på Akademiet, glæder sig til gensynet med den teknisk stærke kantspiller.

- Han er dygtig en mod en, har et godt antrit, og så er han god til at trække ind i banen. Han er en svær spiller at spille over for, og så har han en veludviklet målnæse, lyder roserne fra U17-træneren.

Også akademichef Flemming Broe klistrer flotte ord på knægten fra Roslev.

- Gustav er en interessant kantspiller med en god energi. Han er en dygtig dribler og har noget kampafgørende i sig. Vi glæder os til, at han skal fortsætte sin gode udvikling på Akademiet, siger Broe, som også peger på et udviklingspunkt.

- Han har et højt topniveau, men han skal højne sit bundniveau, siger akademichefen.

Gustav Isaksen begynder på Akademiet i Ikast efter sommerferien.