20.01.2020, 18:17 | Af: | Foto: FC Midtjylland

Elleve FCM’ere i landsholdstjeneste på Cypern

Det danske U16- og U17-landshold har været på træningstur på Cypern og med FCM-øjne kastede det masser af spilletid, et hattrick og to debutanter af sig

Januar er kendt for hård fysisk træning, men også landsholdssamlinger og FC Midtjyllands førsteholdstrup har måtte undvære Nikolas Dyhr, Nicolas Madsen, Joel Andersson og Mikael Anderson i løbet af opstarten. Det er dog ikke kun førsteholdstruppen der er ramt af fravær på spillersiden, det har også været tilfældet på akademiet. Her har hele elleve spillere været med de danske u-landshold til samling på Cypern. 

Frederik Bach, Pontus Texel, Rasmus Kristiansen (Vinderup IK og FS Holstebro), Jakob Leerhøj, Mikkel Fischer og Gustav Christensen (Ikast FC) har repræsenteret U16-landsholdet, mens Oliver Jeppe, Victor Bak (IF Nordthy), Oscar Fraulo, Victor Lind og Frederik Heiselberg (Strellev/Lyne GU og Tarm IF) har været samlet med U17-landsholdet.  

Stærke præstationer 
Foruden træningspas i mildt vejr spillede begge landshold to kampe og her var der minutter til alle FCM-spillere. U16 testede mod Sverige og Cypern, hvilket resulterede i fire point efter 1-1 mod Sverige og en 1-0 sejr over værtsnationen.  

15-årige Rasmus Kristiansen, fra samarbejdsklubberne Vinderup IK og FS Holstebro, fik debut for Danmark i det uafgjorte møde med vores svenske naboer og det vakte stolthed i den unge midtjyde. 

- Det var en ære at repræsentere det danske landshold og spille sammen med de bedste 04’ere i landet. Det er noget, jeg er stolt over. Så er det selvfølgelig ærgerligt, at vi spiller uafgjort, når vi dominerer kampen mod Sverige, men det var en fantastisk følelse, at få chancen for at spille for sit fædreland. 

U17-landsholdet pudsede formen af mod Grækenland over to kampe. Det første opgør endte med en sejr på 2-0 og endnu en FCM-debutant, da 16-årige Frederik Heiselberg - med rødder i samarbejdsklubberne Strellev/Lyne GU og Tarm IF - fik sine første minutter i rødt og hvidt.

- Jeg er rigtig stolt over min debut. Det er noget jeg har kæmpet for og det har været en drøm siden jeg var lille. At jeg endelig har fået chancen for at repræsentere Danmark, det er en kæmpe ære, fortalte angriberen efter kampen. 

I ”returopgøret” trak Danmark nok engang det længste strå. Denne gang endte kampen med en 3-2 -sejr efter et hattrick af Victor Lind.

Kontraktforlængelser på plads
Det er ikke kun på træningsbanen, der er travlhed på akademiet. Det gælder også på akademichef Flemming Broes kontor, hvor der over den seneste tid er skrevet under på flere kontraktforlængelser. Således har de aktuelle U17-landsholdsspillere Oliver Jeppe, Victor Bak, Oscar Fraulo, Victor Lind og Frederik Heiselberg alle forlænget deres aftaler med FC Midtjylland og nu følger Jakob Leerhøj trop. Backen – der har været på akademiet det seneste år - glæder sig over at underskrive en ny kontrakt.  

- Jeg har haft et fantastisk år i klubben og jeg kan mærke at de vil mig. Det er et stærkt og meget professionelt miljø, og jeg tror på, at jeg kan nå langt her. Nu gælder det om at fortsætte min udvikling, fortæller Jakob Leerhøj. 

 FC Midtjyllands U17-hold går ind til foråret som 3’er i U17 Ligaen.