30.11.2017, 10:14 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

En nordisk mester skal findes

I weekenden tager U19-ulvene atter til Göteborg, hvor det uofficielle Nordiske Mesterskab skal afgøres

I begyndelsen af november var FCM U19 i Göteborg, hvor de tog hul på gruppespillet. Her besejrede ulvene Bromapojkarna med 4-1 og spillede 3-3 mod IFK Göteborg. Ulvene topper alligevel pulje A med fire point og kan sikre sig en finaleplads med en sejr over norske Viking fredag aften i gruppespillets tredje og sidste opgør. 

- Viking er et hold, der er rigtig godt organiseret. De står snorlige 4:4:2, og jeg er overbevist om, at det også er det, vi kommer til at stå over for. Man kan se, de er vant til at spille på kunstgræs, og det er et hold, der gerne vil spille bold, og de er også gode til det. Det undrer mig faktisk, at de ligger nederst i puljen, for det er et godt hold, fortæller Kenneth Andersen.

Fokus er imidlertid på eget spil, og her skal skarpheden være til stede for at få en finaleplads.

- Vi skal gå op og gøre vores egen ting, som vi også lykkedes godt med sidst, vi var i Göteborg. Vi skal dog være lidt skarpere i det, vi foretager os, men heldigvis kan vi selv afgøre, om vi vil spille finale eller ej. Og det vil vi, og vi vil også vinde kampen mod Viking, selvom vi eventuelt vil kunne nøjes med uafgjort, udtaler Kenneth Andersen. 

Aziz Essaisi og Japhet Sery Larsen er begge ude med skader, og derfor er Frank Onyeka og Tobias Anker med i truppen denne gang. Ambitionen er naturligvis at genvinde titlen, men trænerteamet vil også spille på bredden. 

- Vi skal have nogle gode kampe ud af det mod gode hold. Selvfølgelig vil vi rigtig gerne vinde turneringen, men vi vil spille på bredden og lade alle få spilminutter. Vi går efter at genvinde mesterskabet, men niveauet er utroligt højt i år - højere end sidste år, afslutter U19-træneren. 

Hvis FC Midtjylland kvalificerer sig til finalen, venter enten Esbjerg, F.C. København eller Elfsborg. 

Følg U19-ulvenes kampe her

FCM’s kampprogram
Fredag d. 1/12 kl. 19.00: FCM – Viking
Søndag d. 3/12: Placeringskamp

Truppen: Simon Brogaard Petersen (99), Enock Mawete Mwimba (00), Gustav Kjeldsen (99), Nicolai Damkjær (99), Lucas Grenaa Giessing (00), Oscar Bloch (00), Henry Uzochukwu Unuorah (99), Antonis Martis (00), Nicolas Hautorp Madsen (00), Victor Torp (99), Mikkel Jacobsen (99), Michael Baidoo (99), Jonathan Dahl Bagger (00), Casper Tengstedt (00), Christian Tue Jensen (00), Sebastian Buch Jensen (99), Frank Onyeka (98), Tobias Anker (01)