25.08.2018, 16:41 | Af: Ryan Svale Andersen | Foto: FC Midtjylland

En stærk præstation af U19 grundlagde sejr over FC Nordsjælland

Et veloplagt FCM-mandskab dukkede FCN – blandt andet takket være elleve fremragende minutter i første halvleg, der bød på to scoringer til ulvene.

FC Midtjyllands U19-mandskab vandt i sidste uge 3-2 over OB i åbningsrunden i U19-ligaen. Dette resultat skulle ulvene forsøge at følge op, da de hjemme i Ikast tog imod FC Nordsjællands ditto.

Ulvene fik da også en fremragende start på opgøret. Allerede efter 13 sekunders spil kom ulvene i front. En lang bold blev slået op i feltet. Her modtog Christian Tue en dyb bold ned i feltet. Han afleverede bolden skråt tilbage til en fri Casper Tengstedt (billedet), der bare kunne sætte en inderside på og bringe ulvene i front.

Cheftræner, Kenneth Andersen, lagde inde kampen stor vægt på, at man ved en eventuel tidlig scoring skulle fastholde kvalitet og intensitet, og jagte endnu en scoring. Det var lige netop, hvad holdet gjorde. Holdet fortsatte med at dominere og pressede på for 2-0 scoringen og efter 11 minutters spil udbyggede ulvene føringen. Gustav Isaksen slap fri i ulvenes højre side og af driblede flere Nordsjælland, inden han slog et indlæg ind i feltet. Indlægget passerede, via en nordsjællandsk fod, Rasmus Alexander From i FCN-målet og dermed stod der 2-0 til FCM efter glimrende forarbejde af Gustav Isaksen.  

FCM forsatte dominansen resten af første halvleg og jagtede 3-0 scoringen, men de store chancer udeblev og FCM-mandskabet kunne gå tilfredse til pause og kunne kun være utilfredse med, at der kun stod 2-0 ved pausen.  

Kampbilledet var dog noget anderlederes i anden halvleg. Her kom gæsterne fra FC Nordsjælland kom noget bedre og satte flere gange FCM under pres. Hjemmeholdet havde svært ved at fastholde presset og smed flere gange bolden for let væk. Gæsterne havde dermed for let ved at komme op på banens sidste tredjedel og true FCM i feltet. Det resulterede i flere gode muligheder for en nordsjællandsk reducering. Nordsjællænderne manglede dog skarpheden, og tvang for alvor ikke Elias Rafn Olafsson frem til de store redninger i FCM-buret. Som halvelgen skred frem, bed ulvene mere og mere fra sig og jagtede 3-0 scoringen, der dermed ville lukke kampen.

Især i slutminutterne var ulvene flere gange tættere på 3-0 målet end FC Nordsjælland var på en reducering. På trods en stor Nordsjælland chance til sidst endte kampen med en 2-0 sejr til de midtjyske ulve og ganske fortjent endda. Med lidt mere skarphed på afslutningerne kunne slutresultatet endda have været endnu større.

- Vi er rigtig gode tilfredse med første halvelg, det eneste vi mangler, er flere mål. Vi er knap så tilfredse med anden halvleg. Vi er utilfredse med presset og kvaliteten på bolden. Vi presser ikke Nordsjælland hårdt eller godt nok og vi smider bolden for hurtigt væk, hvilket resulteret i, at de kommer for let op på den sidste trejdedel – vi skulle have gjort det færdigt i første halvleg, udtaler cheftræner Kenneth Andersen efter kampen

FCM U19 spiller igen lørdag den 15/9 kl. 13.00, hvor Silkeborg IF besøger Ikast Stadion.

FC Midtjylland U19 – FC Nordsjælland U19 2-0 (2-0)

1’ 1-0 Casper Tengstedt (oplæg Christian Tue)

11’ 2-0 Gustav Isaksen

FCM U19: Elias Rafn Olafsson – Lucas Giessing, Japhet Sery Larsen, Oscar Bloch, Nicolas Dyhr – Antonis Martis, Nicolas Madsen, Michael Baidoo (85’ Sunday Oche Odeh) – Christian Tue Jensen, Casper Tengstedt (60’ Oliver Sørensen), Gustav Isaksen (70’ Jibril Antala Abubakar)