17.08.2018, 12:05 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FCM Foto

En stærk profil afløser en stærk profil

29-årige Kim Kruse afløser Lasse Heinze som Akademiets målmandstræner

Han stod selv i mål, først i barndomsbyen Snejbjerg og siden Herning Fremad, men en skade stoppede Kim Kruses aktive målmandskarriere.

Derefter rejste han til København for at studere, og i hovedstaden begyndte han så småt som frivillig træner. Det udviklede sig hurtigt for ham, og i to år var han tilknyttet FC København som målmandstræner for U10 til U13, og derefter blev han i to år tilknyttet FCK's akademi, hvor han havde ansvaret for uddannelsen af målmændene til og med U17-liga.

- Sidste år vendte jeg tilbage til Midtjylland, og jeg blev tilknyttet FCM som målmandstræner for U13 til og med U15, fortæller Kim Kruse, som nu tager endnu et stort skridt i trænerkarrieren, da han afløser Lasse Heinze som målmandstræner på FCM-akademiet.

- Det er mit første store mål i min trænerkarriere, så det er helt perfekt. Jeg er meget glad for, at jeg, i en alder af 29 år, får et fuldtidsjob i en dansk topklub, siger Kim Kruse.

Han får i dagligdagen det overordnede ansvar for FCM-målmændene fra U19 og ned, og han ser frem til opgaven.

- Kombinationen af fysik og teknisk nørderi fascinerer mig, og jeg glæder mig til det tætte samarbejde med klubbens mange unge og talentfulde målmænd, siger Kim Kruse.

Samme glæde er der at spore hos akademiets leder, Flemming Broe.

- Kim er godt integreret i teamet og kulturen i klubben, så vi glæder os allesammen til, at han for alvor går i gang med arbejdet, siger Flemming Broe, som beskriver Kim Kruse som en stærk profil.

- Man kan jo sige, at en stærk profil afløser en anden stærk profil som akademiets målmandstræner, siger Flemming Broe.