04.03.2017, 17:18 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Esbjerg gav U19 en over fingrene med linealen

En miserabel første halvleg ødelagde FCM’s U19 forhåbninger om at starte foråret med tre point

FCM U19 fik en dårlig start på opgøret, da et boldtab i det sjette minut gav Esbjerg en stor omstillingschance. Den udnyttede topscorer Anders Dreyer til at bringe gæsterne foran, og situationen skulle desværre vise sig at blive sigende for første halvleg, hvor især to problemer hjemsøgte FCM.

Det ene var, at man spillede langsomt og forudsigeligt, og derfor kunne Esbjerg i lange perioder bare stå og vente på de bolde, de vidste ville komme.

Det andet var, at der var en udtalt mangel på kvalitet i FCM’s opbyggende spil – afleveringerne var alt for ofte upræcise eller manglede kraft.

Begge dele var en gave til Esbjerg, der boltrede sig på Ikast Stadion, og midtvejs i halvlegen straffede Anders Dreyer igen et FCM-boldtab. Denne gang trykkede han af fra distancen, og bolden suste ind bag Oliver Ottesen.

Efter 34 minutter var det nødvendigt at udskifte Mads Vang. Kantspilleren blev tacklet ind på anklen og vrikkede om, og så måtte Sebastian Buch Jensen tage over.

Generelt var gæsterne langt mere farlige end FCM, og når chancen bød sig var de også skarpe. I første halvlegs overtid fik Esbjerg et indkast i en ufarlig position, men da det blev taget, svigtede FCM-markeringerne og en EfB’er kunne derfor komme ned til baglinjen, hvor han fremtvang et hjørnespark. På ny svigtede opdækningen, og så kunne Esbjergs William Møller stige til vejrs og heade 3-0 målet ind.

Gjorde selv Esbjerg gode
Gæsternes føring var en logisk udløber af spillet, og cheftræner Kenneth Andersen var hård i sin bedømmelse af de første femogfyrre minutter.

- Vi ligner ikke et hold, der ligger i toppen af U19 Ligaen i første halvleg. Det er som om hver enkelt spiller har nok i sit eget spil, og i stedet for at hjælpe hinanden, så fortsætter vi bare ned ad den gale vej. Det, der virkelig går mig på, er at vi hele tiden gør det svært for os selv, og får spillet Esbjerg gode, konstaterede en sammenbidt Andersen.

I pausen forlangte trænerteamet en reaktion fra spillerne, og den kom også. Der blev spillet mere direkte og mere aggressivt, og der blev luget kraftigt ud i opspilsfejlene.

Nu dominerede FCM, og efter 64 minutters spil splittede Nikolaj Kirk EfB-forsvaret med en stikning til Sebastian Buch Jensen (billedet). Buch fik kontrol over bolden og gav FCM fornyet håb med sin reducering til 1-3.

Tiden arbejde dog mod ulvene og med et kvarter tilbage gik man planken ud og satte Samson på banen i stedet for Malte Jürgensen – en angriber for en forsvarer. Satsningen havde dog ikke den ønskede virkning, og reelt medførte den at FCM ”brækkede over på midten”. Det resulterede i en hektisk slutfase med store chancer til begge mandskaber - men uden mål.

Derfor må FCM U19 indse, at holdet mistede et skridt i topkampen. Ulvene ligger i øjeblikket på fjerdepladsen i U19 Ligaen, men har spillet færre kampe end de foranliggende hold. Næste opgave for FCM U19 er udekampen mod Silkeborg d. 18/3 kl. 13.00

FC Midtjylland U19 – Esbjerg fB U19 1-3 (0-3)
6’ 0-1 Anders Dreyer, EfB
22’ 0-2 Anders Dreyer, EfB
45+1 0-3 William Møller, EfB
64’ 1-3 Sebastian Buch Jensen (oplæg Nikolaj Kirk)

FCM: Oliver Ottesen – Nicolai Damkjær, Andreas Murbeck, Gustav Kjeldsen, Malte Jürgensen (74’ Samson Onomigho Iyede) – Mads Olsen, Victor Torp (57’ Aziz Essaisi), Gloire Rutikanga – Nikolaj Kirk, Mads Vang (34’ Sebastian Buch Jensen), Mads Døhr Thychosen