29.04.2019, 09:55 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Færøsk offensiv profil på Akademikontrakt

15-årige Áki Samuelsen klar til at tørne ud for FCM U17 efter sommerferien

Siden februar 2018 har den unge færing været en del af FCM Elitefodboldskole, og hans præstationer for FCM U15 har nu gjort, at han er blevet optaget på Akademiet fra næste sæson.

- Jeg blev selvfølgelig virkelig glad, da jeg fik beskeden. Det er et stort skulderklap, og det er fedt, at blive belønnet for det arbejde, jeg har lagt på banen, siger Áki Samuelsen.

Sammen med landsmanden Heini Sørensen, der også er kommet på kontrakt fra næste sæson, tog han den næsten 1400 kilometer lange rejse fra Torshavn for at forfølge fodbolddrømmen.

- Det har været en stor beslutning at flytte, også for min familie. Jeg kendte ikke nogen her, og i starten havde jeg svært ved at tale dansk, så det har været rart at have følge af Heini, som jeg også spillede på hold med i HB Torshavn, fortæller Áki Samuelsen.

Mens landsmanden primært gør sig som balancespiller på den centrale midtbane, er det i offensiven at Samuelsen slår sine folder. Han kan både spille på den offensive midtbane og i angrebet - men foretrækker at spille helt fremme.

- Mine stærke sider er at jeg har en god teknik, arbejder hårdt og er god i de offensive 1:1 dueller. Der, hvor jeg først og fremmest skal forbedre mig, er på fysikken. Jeg er ikke så stærk igen, vurderer hovedpersonen selv.

Akademichef Flemming Broe nævner ligeledes Samuelsens offensive kvaliteter, og betegner ham som en dygtig dribler med gode afslutningsfærdigheder. Samtidig fremhæver han den færøske U17-landsholdsspillers  gode indstilling og vilje til at selvtræne.

- Det næste mål for mig, er at komme til at starte inde for U17-holdet. På sigt håber jeg at komme på det færøske a-landshold og til en af de store ligaer, men først og fremmest vil jeg arbejde hårdt for at få en seniorkontrakt  og blive Superligaspiller i FCM, lyder det fra Áki Samuelsen.