21.02.2018, 14:00 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland forlænger med færøsk talent

FC Midtjylland er blevet enige med Hanus Sørensen om en kontraktforlængelse på yderligere tre år

Hanus Sørensen kom til FC Midtjyllands Fodboldakademi fra HB Tórshavn i januar 2017 og har sidenhen vist sig frem på FC Midtjyllands U17-hold. Nu er Hanus Sørensen og FC Midtjylland blevet enige om en treårig forlængelse.

- Vi er meget tilfredse med at forlænge kontrakten med Hanus. Hanus er en meget hurtig spiller med stor løbevillighed og power i sit spil. Herudover har Hanus en seriøs og beundringsværdig tilgang til sin sport, og så er han mental stærk. Han har stor andel i at skabe den helt rette kultur og mentalitet på vores Akademi, fortæller akademichef Flemming Broe.

Hanus Sørensen er netop fyldt 17 år og har været i FC Midtjylland siden 2017, hvor han stortrives i det daglige.

- FC Midtjylland er et godt sted at være både fodboldmæssigt og personligt. I FCM fokuseres der på at udvikle spillere hver dag, og det føler jeg, der har hjulpet mig meget, og jeg har virkelig udviklet mig den tid, jeg har været i klubben, siger Hanus Sørensen.

Trods sin unge alder har Hanus Sørensen allerede debuteret på det færøske U19-landshold, og færingen tilskriver sin positive udviklingskurve de professionelle rammer i det midtjyske.

- Vi har mange dygtige trænere, og du har alle chancer for at blive en bedre fodboldspiller her. Rammerne er mere end i orden, så du kan fokusere 100% på fodbolden, skole og venner Det gør, at man er mere afslappet og blot kan nyde at være i FCM-miljøet. Samtidig brænder vi alle for det samme – fodbolden, uddyber Hanus Sørensen. 

Hanus Sørensen og resten af U17-holdet tager fat på forårssæsonen i U17 Ligaen den 24. februar, når Randers Freja FC gæster Ikast FS baneanlæg.