29.03.2018, 15:00 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland skriver kontrakt med angrebstalent

16-årige Emil Sand har underskrevet en toårig aftale med FC Midtjylland

Emil Sand har været en del af FC Midtjylland siden efteråret 2017, og nu har den unge angriber fået sin første kontrakt med klubben.

Emil Sand er af en rigtig fodboldfamilie og er søn af Peter Sand, der har en fortid i FC Midtjylland. Peter Sand var med fra stiftelsen og spillede med ulvelogoet på brystet i perioden 1999-2001. 

Akademichef Flemming Broe udtrykker tilfredshed med aftalen og lægger især vægt på akademistens målnæse. 

- Emil er en stærk fysisk spiller med god statur, og så har han de kompetencer en god angriber skal have: Hurtighed, målnæse og et godt hovedstødsspil. Han formår ofte at score fra uventede positioner. Samtidig er Emil læringsparat og tålmodig, og så arbejder han målrettet på at forbedre sine kompetencer, beskriver Flemming Broe.

Det unge talent har en fortid i Nr. Bjært/Strandhuse IF, FC Kolding Nord, KIF og Vejle Boldklub. Selv er han ikke i tvivl om, at han befinder sig bedst i FC Midtjylland.

- FC Midtjylland har et godt Akademi, og så er det en klub, der fokuserer på både fodbold, uddannelse og personlig udvikling, hvilket jeg synes, der er vigtigt. Jeg trives godt i klubben, fordi der er et godt træningsmiljø og nogle gode holdkammerater både på og uden for banen samt nogle gode trænere. Der er de bedste forudsætninger for, at jeg kan udvikle mig, fortæller Emil Sand.

Emil Sand og resten af U17-mandskabet spiller næste opgør i U17 Ligaen den 7. april ude mod OB.