12.02.2020, 16:27 | Af: Flemming Linnebjerg | Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland videre i Youth League

Oliver Sørensen og Valdemar Birksø blev helte i en lang straffesparks-konkurrence - FCM-mandskabet vandt samlet med 8-7 over LOSC Lille fra Frankrig

FC Midtjylland spillede onsdag eftermiddag playoff i Youth League, og modstanderen på MCH Arena var franske LOSC Lille.

Opgøret endte 1-1 efter den ordinære spilletid, og derefter blev det hele afgjort i en straffesparkskonkurrence, hvor FC Midtjylland viste sig at være bedst - den samlede sejr lød på 8-7. 

FC Midtjylland indledte kampen med med Valdemar Birksø på mål, en forsvarskæde med Tobias Damtoft, Raphael Onyedika, Tobias Anker og Nikolas Dyhr, midtbanen bestod af Nicolas Madsen, Antonis Martis og Oliver Sørensen, mens offensiven havde Aral Simsir og Gustav Isaksen på kanterne og Mads Hansen helt fremme.

Disse 11 indledte de første 45 minutter bedst, og allerede i første minut fik Gustav Isaksen en stor mulighed for at give værterne en drømmestart, men Isaksen sparkede bolden lige på den franske keeper Lucas Chevalier, som kom hurtigt og godt ud af sit mål.

I det hele taget skete der en del i løbet af det første kvarter - Lille havde et godt langskudsforsøg, mens Gustav Isaksen sørgede for oplægget til en stor chance til Aral Simsir, som dog ikke fik ordentligt ram på bolden.

Det gjorde Nicolas Madsen til gengæld kort efter, da han knastørt og sikkert udnyttede det straffespark, som blev begået mod Gustav Isaksen.

1-0 målet til hjemmeholdet vækkede de franske gæster, som kom bedre med i kampen, og når Lille-spillerne fik den fornødne tid og plads viste de fine kvaliteter på bolden.

Det var dog alligevel FC Midtjylland, som kom tættest på endnu en scoring inden pausen - Tobias Anker var med fremme på et frispark, og tæt under mål var den lange midterforsvarer tæt på at øge til 2-0, men Lucas Chevalier viste igen klassen i Lille-målet.

Efter pausen kom hjemmeholdet også stærkt ud, og efter 52 minutter var der en ny mulighed for at komme foran med 2-0, og igen var Gustav Isaksen involveret.

Han spillede Mads Hansen fri i det franske straffesparksfelt, men FCM-angriberens afslutning blev blokeret af en velspillende Chevalier i Lille-målet.

Lille-mandskabet svarede dog effektivt igen, da franskmændene udnyttede en stor fejl hos hjemmeholdet. Fejlen tvang FCM-målmand Valdemar Birksø til at begå straffesspark, og på det udlignede Lille-anfører Cheikh Niasse sikkert - 1-1 efter en times spil - hvilket straks fik Gustav Isaksen til at tænke kreativt igen.

Efter 64 minutter var han atter på spil i Lille-straffesparksfeltet, og det var først i sidste øjeblik, at gæsterne fik stoppet Isaksen, som fik sin afslutning blokeret til hjørnespark.

I resten af anden halvleg var der ikke de store chancer - bortset fra enkelte langskudsforsøg fra Lille-mandskabet - og dermed sluttede opgøret 1-1, hvilket sendte de to mandskaber direkte ud i straffesparkskonkurrence.

Her var FC Midtjylland stærkest, blandt andet reddede Valdemar Birksø et fransk forsøg, og til sidst trådte anfører Oliver Sørensen frem og tog ansvar - han sparkede FC Midtjylland ind blandt de sidste 16 mandskaber i Youth League - hvilket selvfølgelig skabte vild jubel på et regntungt MCH Arena.

Flot indsats af FCM-spillerne og endnu en fin skalp i Youth League-regi. FC Midtjylland er nu med i bowlen på fredag, når der trækkes lod til knocktout-fasen, og her er mulige modstandere Liverpool, Real Madrid, Juventus og lignende storklubber.

Fakta
FC Midtjylland (4-3-3): Valdemar Birksø - Tobias Damtoft, Raphael Onyedika, Tobias Anker, Nikolas Dyhr - Nicolas Madsen (Pyry Hannola 87.), Oliver Sørensen, Antonis Martis - Gustav Isaksen, Mads Hansen, Aral Simsir (Victor Lind 81.).

LOSC Lille (4-4-2): Lucas Chevalier - Ismael Kanda, Cheikh Niasse, Baptiste Rolland, Yassine Ben Hamed (Ismail Bouleghcha 73.) - Enzo Bardeli (Edson Joao De Ceita 73.), Rocco Ascone, Darly Nlandu, Exauce Mpembele Boula (Fadiga Ouattara 56.) - Aguibou Camara, Barthelemy Diedhiou.

Advarsler: Aguibou Camara, Lille (44.), Barthelemy Diedhiou, Lille (52.), Valdemar Birksø, FCM (59.), Darly Nlandu, Lille (84.)

Tilskuere: 868