31.08.2016, 14:27 | Af: | Foto: FCM Foto

FC Midtjyllands U19-hold modtager UEFA-pris

Til lodtrækningen i Youth League blev FC Midtjyllands U19-trup hædret som det hold, der er bedst til at implementere UEFA's værdier

’Implementation Of The UYL Values’. Sådan lød prisen, som U19-mandskabet modtog til gårsdagens lodtrækning i UEFA Youth League på hovedkontoret i Nyon.

Sidste år var et sandt eventyr for akademiet, der med sin debut i de unges udgave af Champions League spillede sig til ottendedelsfinalen, hvor de måtte se sig slået af det stærke Barcelona-mandskab. Med det danske mesterskab repræsenterer FC Midtjylland igen Danmark til dette års Youth League, og holdets udmærkelser på den europæiske scene er ikke gået ubemærket hen.

- Sidste år var vi forholdsvis nye i UEFA-sammenhæng, så når vi modtager sådan en pris, betyder det, at der bliver lagt mærke til os. Det er rart at se, at vores indsats omkring akademiet giver genlyd nede i UEFA, siger Sejer Aagaard, der er UEFA Ansvarlig i FC Midtjylland.

Der venter ulvene en hård start i knockout-runden, hvor de skal op imod sidste års semifinalist fra belgiske Anderlecht. Indtil da kan holdet bruge UEFA-prisen til at fortsætte udviklingen i akademiet.

- Det er en hyldest, der bekræfter os i, at vi skal fortsætte med at være den klub, vi er. Talentudvikling og fairplay er nogle værdier vi i forvejen har, så de går godt i spæn med UEFA’s værdigrundlag, siger Sejer Aagaard.  

Første kamp mod Anderlecht er på udebane tirsdag d. 27. september kl. 19.00, inden der er returopgør på MCH Arena onsdag d. 19. oktober kl. 19.00.