03.10.2018, 20:18 | Af: Nicolai Dupont | Foto: Daniel Stentz

FCM dominerede mod Bohemian FC

Det blev kun til en 2-1 sejr til FCM, selvom Ulvene sad på spillet og chancerne.

FC Midtjylland sparkede onsdag aften denne sæsons Youth League-eventyr igang hjemme på MCH Arena. Modstanderen var irske Bohemian FC, der deltager i turneringen for første gang i klubbens historie. 

Det lignede også allerede fra start et opgør, som hjemmeholdet ville dominere. I løbet af de første fem minutter var Ulvene farligere foran mål flere gange. Især Casper Tengstedt viste tænder, da han fire minutter inde i kampen driblede ind i feltet og afsluttede fladt mod det fjerne hjørne. Sean Bohan i Bohemian-målet kom dog ned til den.

Derfra sad FC Midtjylland på det meste. Gæsterne kom frem til enkelte chancer, men blev aldrig rigtig farlige i første halvleg.

Det var hjemmeholdet til gengæld. Og efter 27 minutter bar det frugt. Oliver Sørensen drev bolden hele vejen fra midten og op til feltkanten, inden han skruede bolden med venstrebenet hele vejen over i sidenettet til 1-0.

FCM dominerede resten af første halvleg, men uden at få prikket 2-0 scoringen ind.

Det var til gengæld tæt på at komme i starten af anden halvleg, hvor Tengstedt blev sendt fri igennem i en kontra. Det lykkedes dog Bohemians Andrew Lyons at få prikket til bolden, så den røg ud over sidelinjen. 

Efter en times spil fik Tengstedt bolden inde i Bohemianfeltet. Her snød han en mand med en skudfinte og skød på mål med venstrefoden. Skuddet blev blokkeret af en forsvarsspiller, og FCM-spillerne appellerede for, at det var hånden, der stod i fejen for skuddet. Men den islandske dommer Ivar Kristjansson vinkede afværgende.

Et kvarter før tid kom forløsningen for hjemmeholdet. Et hjørnespark fra Christian Tue blev sendt bagerst i feltet, hvor Casper Tengstedt pandede bolden i mål. 

2-0-føringen holdt dog kun et par minutter, før Elias Olafsson kom til at puffe et indlæg lige i fødderne på en Bohemianspiller, der sikker skød bolden op under overliggeren. 2-1. 

Reduceringen så ud til at give gæsterne fornyet tro på tingene. Presset blev sat højere, og flere chancer var under opsejling. Dog uden at blive helt farligt. FC Midtjylland så i samme ombæring ud til at lette foden fra speederen og tabte bolden på midten mange gange. 

Derfor blev det ved 2-1, og begge hold må siges at være fint med, inden returopgøret i Dublin, Irland, den 24. oktober.