26.09.2018, 08:30 | Af: Nicolai Dupont | Foto: FC Midtjylland

FCM forlænger med akademitalent

Antonis Martis har skrevet under på en femårig aftale med klubben.

Det 18-årige stortalent Antonis Martis har underskrevet sin første professionelle kontrakt i FC Midtjylland. Australieren, der i truppen går under navnet Andony, har fået en femårig aftale med klubben, og han glæder sig til at gøre karriere i det midtjyske.

- Jeg er meget glad for at kunne blive i klubben efter at have været her i et par år. Det er en stor ting for mig og min familie hjemme i Australien at vide, at klubben tror på mig, siger han.

Den unge midtbanespiller har imponeret i sin tid på akademiet, både på og uden for banen.

- Han er et eksempel på den type af spillere, vi gerne vil have på akademiet. Han har en stærk personlighed, og så viser han vejen for andre unge. Han er dedikeret, har et klart mål og bygger bro mellem teori og praksis, siger akademichef Flemming Broe.

Andony er som central midtbanespiller en anderledes type end resten af midtbanespillerne i truppen. Hans hurtighed både med og uden bold giver ham andre strenge at spille på, og U19-cheftræner Kenneth Andersen er overbevist om, at den unge australier er klar til at tage næste skridt.

- Han skal træne og spille kampe kontinuerligt, og så kan han forhåbentlig få nogle træningssessioner med superligatruppen, siger cheftræneren. 

Hovedpersonen selv har da også klare ambitioner om at optræde i Superligaen.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille på førsteholdet, men jeg ved også, at jeg må være tålmodig og arbejde hårdt. Jeg skal sørge for at være klar, når chancen byder sig, siger han.

Andony kom til akademiet som 16-årig og er blandt andet med, når U19-holdet starter op i Youth League den 3. oktober mod Bohemians FC på MCH Arena.