19.11.2017, 18:16 | Af: | Foto: FC Midtjylland

FCM forsvarede førstepladsen ved NM

FCM og IFK Göteborg gav hinanden en monsterkamp i Prioritet Serneke Arena. 3-3 stod der på måltavlen, da støvet havde lagt sig.

Hjemmeholdet kom bedst fra start og værternes angriber Axel Gunnarsson havde et forsøg der tog overliggeren. Gradvist åd FCM sig dog ind i kampen, der var præget af mange dueller og kampe om bolden.

Der skulle et mål til at lukke kampen op, og kort før halvlegen kom det. FCM fangede IFK i ubalance og kombinerede sig hele vejen ind i feltet, hvor Tue lagde bolden af til Mikkel Jakobsen, der med største selvfølgelighed skruede bolden over i det fjerne målhjørne.

FCM var nu klart i teten og det burde være blevet 2-0. Mikkel J lavede et langt skifte til Lucas Giessing ude på fløjen. Han sendte bolden ind i feltet, hvor Tue kom først på bolden – men hans hovedstød tog indersiden af stolpen og sprang tilbage i spil.

Åben slagudveksling
I anden halvleg detonerede kampen i et regulært fyrværkeri af store chancer. På en omstilling slap Casper Tengstedt alene igennem, men hans omstilling hamrede mod overliggeren.

I stedet kom IFK tilbage i kampen. En lang fremlægning stoppede på det nærmeste op i luften, så i stedet for at bokse bolden væk, busede Simon Petersen ind i en IFK-spiller i FCM-feltet. Straffe som Benjamin Nygren sikkert omsatte.

Bare to minutter senere lød dommerens fløjte igen, denne gang i den modsatte ende – straffespark til FCM. Det tog Victor Torp sig af, men FCM’s anfører blev læst af Tom Amos i IFK-målet, der reddede helt ude ved den ene stolpe.

Nu levede kampen for alvor og tre minutter senere tog ”Blåvitt” føringen. Målscorer Nygren sendte et frispark ind i FCM-feltet, hvor Erik Gunnarsson stødte bolden op i nettaget. Kort efter var det FCM’s tur til at sende et frispark inde i målfelt, men med en blændende enhåndsredning forsvarede Amos IFK’s føring.

FCM havde dog ingenlunde givet op, og et kvarter før tid slog de forsvarende mestre tilbage. Et hjørnespark til feltets fjerne ende blev headet tilbage mod midten, hvor Casper Tengstedt helflugtede bolden op under overliggeren.

Der var imidlertid stadig masser af underholdning i vente og ti minutter før tid fik FCM'erne orkestret et flot angreb. Bolden blev vendt ind over midten, hvor Buch sendte den videre til ”Uzo” der bragede kuglen over i det lange hjørne, højt oppe i målet. Så skulle proppen sættes i, men roen nåede ikke at sænke sig, inden en lang IFK-bold landede i ingenmandsland mellem Simon Pedersen og forsvarskæden, og så skød Nygren frem og prikkede udligningen i nettet.

Begge hold jagtede sejrsmålet, men det blev ved de seks mål – og da pulsen havde nået at lægge sig var det et resultat FCM kunne bruge til mest.

"Vi er i en god position nu"
Det var med blandede følelser, at Kenneth Andersen gjorde status efter kampen:

- IFK havde helt klart taget ved lære af vores kamp mod Bromapojkarna i fredags. De ville undgå vores førstepres, og det gjorde de ved at spille mange lange bolde op til duel. Dem var de gode til at vinde, og det gav en meget hektisk og rodet kamp, som vi aldrig helt fik kontrol med. Vi giver også målene for let væk. Når det er sagt, så synes jeg at vi har så mange og så store chancer, at vi skulle have bragt os på 2-0 og kontrolleret kampen hjem derfra, udtalte FCM-træneren.

- Det har været to meget forskellige kampe, og det har været fedt at møde nogle hold, vi ikke kendte på samme måde som vi gør med modstanderne i U19 Ligaen. Niveauet er højere end sidste år, men vi er i en god position nu og kan selv afgøre tingene med en sejr i den sidste kamp, konstaterede Andersen fra færgen.

Med det uafgjorte resultat topper ulvene pulje A med fire point, og kan dermed sikre sig finalepladsen med en sejr i den sidste kamp i puljespillet. Den spilles fredag d. 1. december og her venter norske Viking, der indtager sidstepladsen.

IFK Göteborg - FC Midtjylland U19 3-3 (0-1)
41’ 0-1 Mikkel Jakobsen (oplæg Christian Tue Jensen)
58’ 1-1 Benjamin Nygren (strf.)
64’ 2-1 Erik Gunnarsson
74’ 2-2 Casper Tengstedt (oplæg Nicolai Damkjær)
80’ 2-3 Henry Uzochukwu Unuorah (oplæg Sebastian Buch Jensen)
81’ 3-3 Benjamin Nygren

FCM: Simon Brogaard Petersen – Nicolai Damkjær, Oscar Bloch (46' Henry Uzochukwu Unuorah), Gustav Kjeldsen – Lucas Giessing (65' Antonis Martis), Victor Torp, Nicolas Hautorp Madsen, Mikkel Jakobsen (60' Jonathan Dahl Bagger) – Sebastian Buch Jensen, Michael Baidoo (46' Casper Tengstedt), Christian Tue Jensen

Dagens øvrige kampe
Brommapojkarna – Viking 3-1
Esbjerg – Stabæk 2-0
FCK – Elfsborg 1-2

Stilling

Gruppe A                                 Gruppe B    
FC Midtjylland 4p 7-4                         Esbjerg 6p 5-1
Brommapojkarna 3p 4-5                      FC København 3p 3-3
IFK Göteborg 2p 5-5                          Elfsborg 3p 3-4
Viking 1p 3-5                              Stabæk 0p 1-4

Kommende kampe (fredag d. 1/12)
Kl. 13.00 Elfsborg – Stabæk
Kl. 15.00 Brommapojkarna – IFK Göteborg
Kl. 17.00 Esbjerg - FCK
Kl. 19.00 FC Midtjylland – Viking