18.06.2017, 18:24 | Af: | Foto: FC Midtjylland

FCM sekser ved All Stars Cup

Søndagens kampe bød på et møde med japanske Fukuoka og to tjekkiske hold

På baggrund af præstationerne fredag og lørdag, var det lykkedes FCM U16 at slå sig igennem til kvartfinalen ved årets All Stars Cup. Her ventede en af turneringens overraskelser, Avispa Fukuoka, og japanerne viste sig at være et drilskt bekendtskab.

Det skyldtes først og femmest at de var overordentligt boldsikre, og hele tiden formåede at holde bolden i spil, hvilket gjorde dett svært at sætte dem under pres. Til gengæld havde japanerne svært ved at komme frem til chancer mod en FCM-defensiv, der har stået stærkt turneringen igennem, og derfor blev det faktisk FCM der kom frem til de to største tilbud i den ordinære spiletid - begge gange efter standardsituationer.

Begge chancer burde have været udnyttet, og det var derfor med en bitter smag i munden, at FCM måtte se sig slået med 3-2 i den efterfølgende straffesparkskonkurrence. Det hjalp heller ikke at et FCM-forsøg tog stolpen og gik ud, mens Valdemar Birksø Thorsen i FCM-målet havde hånden på alle japanernes tre forsøg, uden at det dog lykkedes at holde boldene ude.

Sejr over hårdtprøvede Zbrojovka
Herefter fulgte en lidt bizar placeringskamp mod FC Zbrojovka fra tjekkiets næststørste by, Brno. "Bizar" fordi tjekkerne blot fem minutter forinden havde spillet kvartfinale mod Atlético Madrid (3-0 sejr til A.M.) og derfor slet ingen hvile fik op til kampen.

FCM stod da også bedst i billedet, men det lykkedes tjekkerne at holde nullet og dermed måtte der på ny straffesparkskonkurrence til. Denne gang gik det bedre for ulvene, der vandt 2-1 og dermed skulle FCM U16 spille om femtepladsen i den sidste kamp.

Her mødte man Slavia Prag, som man også havde krydset klinger med lørdag. Dengang endte det uden mål, men i denne ombæring blev det Slavia, der trak det længste strå i en glimrende kamp, hvor begge mandskaber brændte de sidste kraftreserver af. Hjemmeholdets Zamburek scorede kampens enlige mål, hvilket betyder at FCM slutter som nr. 6 ud af de 16 deltagere.

- All Stars Cup har været en god måde at slutte sæsonen af på, og vi har både fået set vores egne spillere og nogle prøvespillere an i kampe mod gode modstandere. Vi har spillet ni kampe på tre dage, så nu venter der en dag med sighseeing, og så tager vi hjem i morgen (mandag, red.) aften, fortæller Svend Graversen fra Prag.