16.09.2017, 16:03 | Af: Karen Buhl | Foto: FC Midtjylland

FCM U17 i ærgerlig pointdeling

U17-ulvene spillede 2-2 hjemme mod OB i et opgør, hjemmeholdet dominerende. Nikolas Dyhr og Aral Simsir stod bag FC Midtjyllands mål

Lørdag gæstede OB Ikast FS baneanlæg i U17 Ligaen. Taktikken var klar: Ulvene ville lægge et højt tryk på OB-mandskabet. Taktikken lykkes dog ikke helt fra kampens begyndelse, og FCM kommer bagud efter 19 minutters spil.

- I første halvleg mangler vi kvalitet på bolden, og vi lykkes ikke helt med at finde mellemrummene. Vores udtryk er ellers rigtig godt, og jeg er meget tilfreds med vores offensive pres- og løbevillighed. OB får så en ærgerlig scoring, hvor vi ikke er helt kyniske nok og ikke får clearet bolden ordentligt i situationen, fortæller assisterende træner Mads Buttgereit.

Trods manglende kvalitet i boldomgangen i første halvleg, spiller FC Midtjylland sig frem til flere gode chancer, men skarpheden mangler. Ulvene får tilkendt et straffespark, men Gustav isaksen brænder desværre på OB-keeperen. Efter 31 minutter får ulvene dog omsat chancerne til mål, da Nikolas Dyhr bliver spillet helt fri efter et flot gennemspillet angreb og udplacerer målmanden med en følt inderside.

I anden halvleg får midtjyderne bedre fat og lykkes med at lægge tryk på OB. 

- Vi har en periode på et kvarter i anden halvleg, hvor vi spiller os frem til chance på chance. Vi har kontrol over kampen, god boldomgang, og det lykkes nu at finde de vigtige mellemrum, fortæller Mads Buttgereit.

FCM kommer da også foran i det 49. minut, da Aral Simsir sparker bolden køligt ind efter at have ført bolden frem. Føringen holder indtil det 74. minut, da OB får sparket bolden i mål efter tilfældigheder.

- Mål imod med fem minutter igen af den ordinære tid er aldrig sjovt. Vi er meget skuffede, for vi havde overtaget, men vi er ganske enkelt ikke effektive nok foran mål, og samtidig er vi ikke kyniske nok i eget felt. Herudover er der dog ingen finger at sætte på drengenes præstation. De gør det virkelig godt, og med den indstilling de har til tingene, skal pointene nok komme. Det er bare brandærgerligt, at det ikke giver tre point i dag, afslutter Mads Buttgereit.

FC Midtjylland U17 – OB U17 2-2 (1-1)
19’ 0-1 Karl Emil Birktoft
31' 1-1 Nikolas Dyhr
49' 2-1 Aral Simsir
74' 2-2 Mikkel Brydensholt Michelsen

Advarsler:
​24' Frederik Birk Sørensen
74' Tobias Anker
77' Anton Bisgaard

FCM U17: Valdemar Birksø Thorsen, John Philip Ndjate, Sebastian Nielsen, Tobias Anker, Emil Junge (40' Aral Simsir), Hanus Sørensen, Nikolas Dyhr, Gustav Isaksen (70' Frederik Christensen), Oliver Sørensen, Matthæus Andersen, Mads Kristian Hansen