22.04.2017, 19:15 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

FCM U17 i målrig remis trods toppræstation

Fire mål på fire minutter og et slutresultat på 3-3. Sådan gik det, da FCM U17 krydsede klinger med AaB

’En af sæsonens bedste præstationer’. Sådan lød det fra FCM’s U17-træner Svend Graversen efter dagens duel mod AaB.

De midtjyske U17-drenge var på jagt efter revanche fra efterårets 0-5-nederlag mod de bolsjestribede, da de lørdag eftermiddag tog i mod AaB U17 på Ikast Stadion. Det blev da også til tre FCM-mål, men gæsterne fandt ligeså vej til nettet gange tre, og ulvene måtte nøjes med et enkelt point i en kamp, hvor der stod FCM på det meste.

Ikke nok med at der blev scoret seks mål. De første fire af slagsen faldt inden for fire minutter. Først var det AaB, der med lidt held bragte sig i front. Et nordjysk indlæg blev afrettet og røg i ulvenettet.

Et minut senere var Christian Tue på spil i modsatte ende, og udlignede til 1-1. Og før der var gået endnu et minut på grønsværen, var det pludselig FCM, som var foran. Gustav Isaksen sparkede hjemmeholdet på 2-1. Men føringen varede under et minut. AaB’s Mikkel Kaufmann udlignede hurtigt til 2-2.

- I første halvelg var vi nogenlunde i kontrol. Vi skabte chancer, havde forsøg på stolpen og afgav stort set ikke noget til AaB. Men de chancer, som gæsterne kom til, udnyttede de, sagde Svend Graversen og uddybede:

- Anden halvleg spillede drengene endnu bedre. De var mere på bolden, mere i kontrol og fik skabt det udtryk, som vi gerne ville. Holdet var målsøgende, og med det momentum de skabte, havde vi flere muligheder for at lukke kampen.

Alligevel var der AaB, der scorede målet til 3-2. De udnyttede deres stort set eneste chance i anden halvleg, hvor Anders Bærtelsen leverede en flot frisparksperle. Men i overtiden sørgede FCM’s Tobias Damtoft for, at hjemmeholdet ikke gik tomhændet fra banen. Han scorede til slutresultatet 3-3 på et forlænget frispark.

- Alt i alt er det er to hold, som føler, at de begge har tabt to point. Vi sad på kampen fra start til slut, og drengene leverede en helstøbt flot præstation. Samtidig er det en cadeau til AaB for at udnytte de chancer, som de har.

- Alligevel er det næsten uforståeligt, at vi ikke vandt kampen efter en sindssyg god indsats – nok sæsonens bedste, sagde Svend Graversen.

Næste gang de midtjyske U17-drenge skal i kamp er den 29. april mod FC Nordsjælland på udebane.

FCM U17 – AaB U17: 3-3 (2-2)
31’ 0-1 Lukas Klitten
32’ 1-1 Christian Tue
33’ 2-1 Gustav Isaksen
34’ 2-2 Mikkel Kaufmann Sørensen
72’ 2-3 Anders Bærtelsen
90+’ 3-3 Tobias Damtoft  

FCM U17: Enock Mwimba, Japhet Sery Larsen, John Philip Ndjate, Oskar Bloch(41’ Tobias Damtoft), Tobias Anker, Antonis Martis, Christian Tue, Noah Grøn Iversen, Casper Tengstedt, Nikolas Dyhr (66’ Jonathan Dahl Bagger), Gustav Isaksen