10.09.2016, 16:34 | Af: | Foto: FC Midtjylland

FCM U17 punkterede Silkeborg

Første halvlegs ørkenvandring blev vendt til hele fire ulve-kasser, da FCM U17 vandt lokalopgøret mod Silkeborg

FC Midtjyllands U17 tog lørdag imod lokalrivalerne fra Silkeborg i sæsonens første hjemmekamp. Begge mandskaber havde haft en svingende sæsonstart uden stor pointhøst, så det var to hold, som var sultne efter de tre point.

De to mandskaber fulgtes også godt ad de første 45 minutter. Fra kick-off skulle der kun gå 11 minutter, før FC Midtjyllands Christians Tue bankede den i kassen på et langt indkast. Men blot et minut senere svarede silkeborggenserne igen, da Luc Park udplacerede Enock Mawete i målet.

- Første halvleg var som en ørkenvandring, hvor vi ikke formåede at skabe et pres. Defensivt gav vi ikke det store væk, og vi bevarede nogenlunde kontrollen, men det var ikke vores niveau og det udtryk, som vi gerne ville have, sagde træner Svend Graversen.

Anden halvlegs målshow
FCM’s U17 skulle dog ikke langt ind i anden halvleg, før de vendte skuden. Et godt midtjysk opspil udgjorde en chance til Gustav Isaksen, som bankede bolden op i hjørnet af målet. 2-1 til FCM blot fire minutter efter pausen, og derfra så ulvene sig aldrig tilbage. Noah Iversen forøgede føringen efter et godt gennemspillet angreb fra Gustav Isaksen og Jonathan Bagger, hvor han roligt kunne placere bolden i Silkeborgs net.

- I anden halvleg vendte vi spillet, og indsatsen var godkendt til UG. Vi fik det udtryk, vi gerne ville have i vores spil. Det gjorde vi primært fordi, vi tænkte fremadrettet samtidig med, at vi kontrollerede forsvarsspillet, sagde Svend Graversen.

Og målfesten stoppede ikke her. Fem minutter senere kunne Christian Tue score til 4-1 på et straffespark begået på Casper Tengstedt. Målet er Tues sjette i sæsonen, og han topper dermed topscorerlisten i ligaen.

Inden slutfløjt svarede Silkeborg igen med et mål ti minutter før tid, men det ændrede ikke ved kampens udfald, som endte 4-2 i midtjysk favør.

- Efter fjerde mål gik vi lidt død, og Silkeborg scorede til sidst. Men alt i alt er jeg sindssygt tilfreds, især fordi vi fik ændret vores udtryk i anden halvleg, fortalte Svend Graversen.

Nu venter der FCM’s U17 en måneds pause fra ligaen, og i mellemtiden skal truppen til Italien og spille landets største U17 turnering. En turnering, ulvene vendte hjem fra som sejrherre, sidst de deltog.

FCM U17 – SIF U17 4-2(1-1)
11' 1-0 Christian Tue Jensen 
12' 1-1 Luc Park
44' 2-1 Gustav Isaksen
52' 3-1 Noah Iversen
57' 4-1 Christian Tue Jensen (straffe)
79' 4-2 Rasmus Carstensen

FCM U17: Enock Mawete – Lukas Giessing, Sebastian Nielsen, Oskar Bloch, Frederik Lund – Nicolas Hautorp Madsen, Casper Tengstedt, Christian Tue Jensen (66' Matthæus Andersen) – Gustav Isaksen, Nicolas Langberg Dyhr (47' Jonathan Dahl Bagger), Noah Grøn Iversen