19.11.2016, 15:58 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

FCM U17 tabte til ligaens nummer ét

En svær første halvelg kostede dyrt, da FCK slog ulvene 4-0

FCM U17 var indtil dagens opgør ubesejrede på hjemmebane i U17-ligaen. Her mødte hjemmeholdet tabellens nummer ét fra FC København, som satte et pres lige fra kickoff.

Efter 24 minutter stod der 2-0 i løvernes favør – begge mål på individuelle fejl som blev scoret på ripost. Fire minutter senere kom FCK’s Oliver G. Andersen alene igennem til målet på en dyb stikning og prikkede den tredje bold i nettet, inden selv samme angriber ti minutter senere fulgte trop med endnu en scoring. Dermed måtte hjemmeholdet gå til pause med en tungt 4-0-resultat i bagagen.

- Efter at være nede med fire i pausen, blev vi nødt til at nulstille mentalt. Spillerne formåede at lægge resultatet bag sig og spillede en godkendt anden halvleg. Vi fik rettet op på nogle ting og hang mere sammen som hold. Det skal drengene have ros for, sagde FCM U17-træner Mads Buttgereit.

Det lykkedes FCM at lukke ned i anden halvleg. Her fandt de ind i en bedre rytme og fik bedre styr på deres organisation. Og efter 70 minutter var der debut til Frederik Christensen fra U15, der blev skiftet ind i stedet for Jonathan Dahl Bagger.

- Kampen igennem fik vi skabt chancer. Vi havde blandt andet en friløber og to afslutninger tæt på mål, men vi formåede ikke at få den i nettet. Inden kampen havde vi fokus på en øget skarpheden i begge felter. Det er stadig et ømt punkt for os, så det skal vi forsøge at arbejde godt videre med, sagde Mads Buttgereit.

FCM U17 spiller deres næste kamp den 26. november klokken 15.15, hvor de møder Vejle på udebane.

FCM U17 – FCK U17: 0-4 (0-4)
4’  0-1 Tobias Pedersen
24’ 0-2 Tobias Pedersen
28’ 0-3 Oliver G. Andersen
38’ 0-4 Oliver G. Andersen

FCM U17: Enock Mwimba, Frederik Lund, Japhet Sery Larsen, Sebastian Nielsen, Casper Tengstedt, Nikolas Dyhr, Nicolas Madsen, Gustav Isaksen, Tobias Damtoft Andersen, Jonathan Dahl Bagger(70’ Frederik Christensen, U15), Noah Grøn Iversen(40’ Alexander Sojic)