10.10.2016, 23:16 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

FCM U17 tankede selvtillid og slog lokalrivalerne

Fire minutter. Det var alt de unge FCM-talenter skulle bruge på at vende 0-1 til 2-1 mod Viborg-rivalerne

Mandag aften tog FCM U17 imod rivalerne fra domkirkebyen. Forud for aftenens kamp påpegede FCM’s U17-træner Svend Graversen, at den mentale dimension var afgørende i jagten på de tre point mod Viborg.

- Vi fik nogle slag i Italien, da vi deltog ved en ungdomsturnering. Derfor var det rigtig vigtig den måde, vi håndterede tingene på i dagens kamp. I starten kom vi bagud, men vi svarede igen. Vi stod sammen som hold og vandt også den mentale kamp, sagde Svend Graversen.

Selvom FCM U17 havde kontrol gennem det meste af første halvleg, prøvede Viborg at straffe ulvene på omstillinger. Det lykkedes de med efter et kvarter. FCM fik ikke clearet bolden og missede en pasning, hvorefter de grønne bragte sig i front.

Det offensive kort
Efter pausen valgte FCM’s trænerteam at sætte pengene på den offensive del, hvilket viste sig at være et godt valg, og hjemmeholdet kom flyvende ud til anden halvleg.

- Vi ændrede lidt i formationen og rykkede to på toppen. Det skabte hurtighed, og vi blev mere direkte i vores spil, sagde Svend Graversen.

Drengene omsatte hurtigt ændringerne til mål. I 45’ minut trak ulvene spillet over i venstre side efter godt opspil. Christian Tue, der netop var hjemvendt fra landsholdstjeneste, fandt Jonathan Bagger dybt i banen, som derefter kunne udligne til 1-1.

Fire minutter senere var Jonathan Bagger igen på spil. Midtbanetalentet kunne, efter et godt opspil i højre side, lægge den skråt tilbage til Casper Tengstedt, som knaldede den i kassen i første hug.

- Resten af anden halvleg bølgede frem og tilbage. Begge hold fandt nogle momenter, men vi burde have straffet dem hårdere på to-tre omstillinger, hvor vi blandt andet brændte en friløber.

- Kampen endte med en velfortjent 2-1 sejr til FCM-drengene. Vi viste sammenhold i en rigtig god U17-kamp, sagde Svend Graversen.

FCM U17 – FK Viborg U17 2-1 (0-1)
15’ 0-1 Oliver Haurits
45’ 1-1 Jonathan Dahl Bagger (assist Christian Tue)
48’ 2-1 Casper Tengstedt (assist Jonathan Bagger)

FCM U17: Enock Mawete, Japhet Sery Larsen(’41 Nikolas Dyhr), Lukas Giessing, Sebastian Nielsen, Frederik Lund, Nicolas Hautorp Madsen, Jonathan Dahl Bagger(’59 Oliver Sørensen), Casper Tengstedt, Christian Tue Jensen, Gustav Isaksen, Noah Grøn Iversen