29.10.2016, 20:05 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

FCM U19 blæste FCN omkuld 6-2

Ulvene fra U19 fandt frem til netmaskerne hele seks gange mod FCN og er fortsat ubesejret i ligaen

FCM U19 nyder godt af succes i øjeblikket – både på europæisk og nationalt plan. I dag hed udfordringen U19-ligaen og FC Nordsjælland – en kamp ulvene overbevisende hev i land 6-2.

Der skulle blot gå seks minutter før Nikolaj Kirk fandt Mads Døhr Thychosen, som bragte hjemmeholdet foran 1-0 på en omstilling. Og netop omstillinger var midtjydernes farlige våben i dagens duel, fortalte FCM U19-træner Kenneth Andersen.

- Vi kreerede store chancer og lavede tre af vores mål på omstillinger. Særligt vores offensive omstillinger fungerede rigtigt godt, hvor vi flere gange kom til chancer på vellykkede erobringer via højt pres, sagde Kenneth Andersen.

Overraskende opstilling
Gæsterne fra Nordsjælland har de seneste sæsoner været ulvenes største konkurrent om mesterskabet, så det midtjyske hold havde et godt kendskab til modstanderne inden dagens opgør. Alligevel stillede FCN anderledes op end forventet.

- FCN stillede op med tre i bagkæden, fire på midten og tre foran - måske for at overraske. Det mindede om Anderlecht måde at gribe det an på, så drengene løste det hurtigt, og kampen artede sig, som vi gerne ville have det, sagde Kenneth Andersen.

Efter 37 minutter kunne Andreas Poulsen – igen på en omstilling - score FCM’s tredje mål, og derfra så ulvene sig aldrig tilbage. Blot ti minutter senere var det Zackarias Faours tur til at komme på måltavlen. Den farlige angriber opsnappede en dårlig FCN-tilbagelægning og bankede efterfølgende bolden i kassen. 4-1 til FCM.  

Målarkitekterne: ’Døhr og Faour’
Mads Døhr Thychosen og Zackarias Faour havde stort set en fod med i alle ulve-mål, og det femte mål skulle da også vise sig at blive kreeret af de to talenter. FCM satte pres på, spillede hurtigt og splittede totalt det nordsjællandske forsvar. Faour leverede en bold til Thychosen, som kunne gøre det til 5-1 på et mål, der mindede om det, ulvene scorede mod Anderlecht på MCH Arena.

FC Nordsjælland nåede inden slutfløjet at revanchere til 6-2. FCM satte et hurtigt frispark i gang, men med en for kort tilbagelægning opsnappede udeholdet bolden, hvortil ulvene ikke fik den clearet. Efter træner Kenneth Andersens mening forærede ulvene begge FCN-mål væk.

- Vi var vandvittig farlige, når vi erobrede bolden, men FCN fik periodevis lov til at spille for nemt omkring os. I nogle faser burde vi være mere sikre på bolden samt skarpere i vores presspil, men til spillernes forsvar spillede vi på kunstgræs for første gang.

- Jeg giver drengene en kæmpe cadeau for den energi, der blev lagt i kampen. Det er en rigtig flot sejr at få med videre til Youth League-kampen mod de spanske mestre fra Malaga i næste uge. Jeg forventer, at den kommer til at minde om sidste års kamp mod Atletico Madrid. De spiller direkte og med dygtige folk over hele linjen, sagde Kenneth Andersen.

FCM’s U19-team rejser til Spanien mandag morgen, inden det går løs mod Malaga FC onsdag den 2. november klokken 18.00.

Næste kamp i U19-ligaen er lørdag den 5. november på udebane mod Randers Freja.

FCM U19 – FCN U19 6-2 (4-1)
6’ 1–0 Mads Døhr Thychosen (assist Nikolaj Kirk)
20' 2-0 Malthe Jürgensen (assist Mads Eiberg Vendelbo Olsen)
31' 2-1 FCN
37' 3-1 Andreas Poulsen (assist Mads Døhr Thychosen)
48' 4-1 Zackarias Faour (Faour opsnapper)
50' 5-1 Mads Døhr Thychosen (assist Zackarias Faour)
64' 6-1 Zackarias Faour (assist Sebatian Buch)
76' 6-2 FCN

Opstilling: Oliver Saalbach Ottesen, Malte Schouboe Jürgensen(71’ Nicolai Damkjær Madsen)Andreas Murbeck, Gustav Kjeldsen, Andreas Poulsen, Victor Torp, Mads Eiberg Vendelbo Olsen, Nikolaj Hammelsvang Kirk(68’ Aziz Essaisi), Mads Vang, Mads Døhr Thychosen(57’ Sebastian Buch Jensen), Zackarias Faour