27.11.2016, 16:54 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

FCM U19 er nordiske mestre

De midtjyske talenter løftede det nordiske mesterskabstrofæ efter en finalesejr på 2-0 over Rosenborg BK

FCM U19 satte et flot punktum ved dette års nordiske mesterskaber, da de slog Rosenborg BK 2-0 i søndagens finale. Dermed kunne midtjyderne glæde sig over guldet, og dagens målscorer til 2-0 var ingen undtagelse.

- Det var en god finale. Vi arbejdede hårdt, særligt i slutningen, da Rosenborg pressede på. Men vi spillede en super kamp. Vores struktur var tydelig, og vi leverede en god indsats på banen. Turneringen igennem har vi holdt nullet, så jeg er meget glad, sagde Anders Hagelskjær til Tipselit.se efter kampen.

Dette års nordiske mesterskaber var det første af sin slags. Divisionforeningerne i Danmark, Norge og Sverige havde igennem længere tid arbejdet på at søsætte et uofficielt nordisk mesterskab for talenthold. Dermed blev FC Midtjylland ikke alene vinder af turneringen, men også de første til at løfte trofæet, og det glædede FCM U19-træner Kenneth Andersen.

- Det var en super turnering at være en del af, og særligt finalen var god. Det var uden tvivl den bedste kamp, vi har spillet denne turnering. Rosenborg er, lige som os selv, videre i Youth League, så finalekampen bar præg af et højere niveau og intensitet, sagde Kenneth Andersen.

Lige efter bogen
Ulvene skulle ikke bruge mange minutter på banen til at banke bolden i kassen – hverken i første eller anden halvelg. Det første FCM-mål faldt efter bare tre minutter på grønsværen. En returbold landede i fødderne på Andreas Murbeck efter et langt indkast fra Anders Hagelskjær. Midtstopperen svigtede ikke og bragte FCM i front.

Mandskaberne var knap nok kommet ud til anden halvleg, før Anders Hagelskjær udbyggede føringen og sparkede den ind fra distancen.

- Vi scorede på to fantastiske tidspunkter. I pausen snakkede vi en del om, hvad vi skulle være opmærksomme på for at bevare teten, men vi blev hjulpet godt på vej af en tidlig scoring. Vi var endda tættere på at gøre det til 3-0, end de var på at reducere. Til sidste pressede Rosenborg på med flere lange bolde, men vi forsvarede os fint, sagde Kenneth Andersen.

Med en målscore på 8-0 gik FC Midtjylland ubesejrede igennem turneringen og satte kronen på værket med dagens flotte finalesejr. Næste gang holdet skal i aktion er lørdag den 3. december i den hjemlige liga, hvor de tager imod AGF på hjemmebane.

Rosenborg BK – FC Midtjylland: 0-2 (0-1)
3’ 0-1 Andreas Murbeck
47’ 0-2 Anders Hagelskjær

FCM U19: Simon Brogaard, Malte Schouboe Jürgensen, Andreas Murbeck, Nicolai Damkjær Madsen, Anders Hagelskjær (55’ Aziz Essaisi), Nikolaj Hammelsvang Kirk, Gloire Rutikanga, Andreas Poulsen, Mads Eiberg Vendelbo Olsen, Sebastian Buch Jensen(87’ Mads Carlson), Jákup Ludvig Thomsen(81’ Mikkel Jakobsen)