25.05.2016, 23:04 | Af: Martin Duus | Foto: FC Midtjylland

FCM U19 ét point fra mesterskabet

Aftenens 3-0 sejr over AGF betyder, at de forsvarende U19-mestre nu er snublende tæt på at genvinden titlen

Blot et enkelt point skal der nu findes i sæsonens sidste to kampe, og så er FC Midtjyllands talentfulde U19-hold atter Danmarks bedste. Sådan ser situationen ud efter et opgør i det aarhusianske, hvor en især stærk anden halvleg sørgede for, at det var hedens hold, som kunne løfte armene, da dommeren fløjtede af.

Men at det skulle gå sådan lå ikke lige for i første halvleg af kampen. FCM spillede ikke hurtigt nok og kom i flere sekvenser på bagkant, hvilket inviterede AGF til chancer. Blandt andet kom hjemmeholdet tæt på med et langskud, hvor ydersiden af stolpen måtte klare skærene.

I midten af halvlegen var det dog ulvene, der kunne bringe sig foran. Ander Hagelskjær sendte et velsparket frispark ind i feltet fra den ene side, og her kom en AGF'er på bolden, men ikke som tilsigtet, da han kolliderede med egen målmand og i samme moment fik sendt bolden forbi egen målmand og i nettet - 1-0 FCM. Kollisionen tvang desuden AGF til at udskifte målmanden i pausen og sende en markspiller på mål.

Herfra forsøgte AGF at komme tilbage og blev også halvfarlige ved et par situationer, men der manglede lige det sidste for de hvidblusede, og derfor endte første halvleg med en føring til gæsterne.

FCM på anden halvleg

I pausen fik FCM-trænerteamet taget en stille og rolig snak med holdet om, at der i anden halvleg skulle mere bevægelse omkring boldholder og arbejde mere som hold i presspillet. Derudover at få nogle bolde i feltet og trykke på med en uerfaren keeper i AGF-målet.

Recepten så ud til at virke, for anden halvleg tilhørte midtjyderne. Kun fire minutter var spillet før føringen blev fordoblet ved Jákup Thomsen. Kristian Riis fik forlænget et indkast fra Mads Thychosen og ovre i bagrummet dukkede målfarlige Thomsen op - 2-0.

Målet fik ikke FCM til at slappe af, men i stedet jagte den næste scoring, der kunne lukke kampen. Minuttallet skulle dog helt hen til 81, før det så kom, og igen var det Jákup Thomsen der var på spil, men i oplæggerens rolle. Først tog færingen et raid op af kanten, inden han tæt på baglinjen sendte bolden skråt tilbage til indskiftede Samson, og så stod der 3-0.

Det blev samtidig resultatet, som sender FCM seks point foran FCN på andenpladsen og et enkelt point fra mesterskabet til tilfredshed for træner Kenneth Andersen.

- Efter vi får snakket stille og roligt i pausen, om hvordan vi skal sikre de tre point, lykkedes vi rigtig godt. Vi får mere bevægelse omkring boldholder og arbejder som et hold i presspillet, og det gjorde forskellen. Nu er vi tæt på mesterskabet, og det skal vi selvfølgelig forsøge at tage på lørdag, sagde Andersen efter kampen.

Opgøret på lørdag bliver dog ikke et helt nemt et af slagsen, da FCK byder velkommen til dyst i København klokken 15.15. Lidt før spiller forfølgerne fra FC Nordsjælland ude mod OB, og smider de point, vil det også betyde, at mesterskabet ender i det midtjyske.

AGF U19 - FC Midtjylland U19 0-3 (0-1)

23' 0-1 Selvmål AGF

49' 0-2 Jákup Thomsen (assist Kristian Dirks Riis)

81' 0-3 Frank Onyeka (assist Jákup Thomsen)

Start-11: Andreas Raahauge, Malte Jürgensen, Alexander Munksgaard (30' Andreas Murbeck), Kristian Dirks Riis, Anders Hagelskjær, Kaan Kairinen (75' Frank Onyeka), Gloire Rutikanga, Nikolaj Kirk, Mads Vang (66' Samson Onomigho), Mads Døhr Thychosen, Jákup Thomsen