17.04.2016, 14:58 | Af: Martin Duus Horslund | Foto: FC Midtjylland

FCM U19 et skridt nærmere førstepladsen

På græsset i Randers blev det til en komfortabel tomålssejr, der bringer de forsvarende mestre fire point fra ligaens førsteplads

På papiret ser 2-0-sejren solid ud, og i tabellen var det også top mod bund, som mødte hinanden. Men på trods af det blev det en kamp, hvis slutfase godt kunne have ændret på sagerne til frustration for træner Kenneth Andersen.

- Jeg er lidt skuffet efter kampen, selvom vi vinder 2-0, for efter det andet mål forærer vi Randers nogle store chancer. Vi får ikke gjort det, vi gerne vil, og de bryder nemt vores spil. Der skal vi stille større krav til os selv og vores egen præstation. Med det sagt er jeg rigtig tilfreds med en sejr og tre point - det er altid dejligt at vinde, lød det fra Andersen efter kampen.

Og første stik blev allerede grundlagt efter ti minutters spil. Et fint opspil endte omkring feltet ved Jákup Thomsen. Den færøske ungdomslandsholdsspiller lavede et par gode driblinger og sendte med ydersiden bolden skråt tilbage i feltet, hvor Mads Olsen kunne møde bolden i løb og sende den i nettet - et flot mål.

Føringsmålet fik ikke gæsterne fra Midtjylland til at stoppe op, men der var til gengæld en anden faktor, der fik spillet til at gå langsommere - græsset. Banen i Randers var svær at spille på, og det krævede nogle ekstra touch på bolden, som fik taget lidt af farten ud af spillet, hvilket ikke var til FCM's fordel.

Ulvene baksede gennem første halvleg lidt med eget spil, men det kronjyske hjemmehold kunne heller ikke komme frem til det store. Pause.

Ligesom i første halvleg var det FCM, som kom bedst ud. Denne gang skulle hedens hold dog kun bruge ni minutter, før at måltavlen igen skulle få et nøk opad ud for gæsterne. En anden ungdomslandsholdsspiller og Mads, Mads Døhr Thychosen, stod for scoringen efter at den hurtige kantspiller opsnappede en bold fra et gavmildt Randers-forsvar - 0-2.

Det lignede for alvor en solid FCM-præstation på en svær udebane, men nu blev tøjlerne sluppet, så hestene kunne få frit løb. Flere gange kom Randers frem til farlige chancer og fik brudt FCM's spil. De opståede muligheder blev dog aldrig omsat til mål.

FCM tog derfor den sjette sejr på stribe og er nu kun fire point efter FC Nordsjælland, der tabte 2-0til FCK. FCM har desuden spillet fire kampe færre.

Næste opgave for talenterne er den 23. april klokken 13.00, hvor rækkens nummer tre, AaB, kommer på besøg i Ikast.

Randers FC U19 - FC Midtjylland U19 0-2 (0-1)
0-1 Mads Olsen (assist Jákup Thomsen) 10' 
0-2 Mads Døhr Thychosen 54' 

Start-11: Andreas Raahauge, Alexander Munksgaard, Kristian Dirks Riis, Andreas Murbeck, Andreas Poulsen, Ogochukwu Frank Onyeka, Gloire Rutikanga, Mads Olsen, Mads Døhr Thychosen (80' Malte Jürgensen), Mikael Anderson (73' Anders Hagelskjær), Jákup Thomsen (63' Simon Sterring)