16.05.2017, 19:47 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

FCM U19 slog Brøndby i egen hule

Med en 3-2 sejr over Brøndby melder FCM U19 sig atter ind i mesterskabskampen, der dog kræver en portion held for at lykkes

Sæsonen lakker mod enden, og derfor er der vigtige point at hente i slutspurten – især for FCM U19, hvis de skal gøre sig gældende i forhold til et mesterskab. Forud for dagens kamp mod Brøndby var ulvene fire point bag efter Esbjerg og FCK i toppen af tabellen. En sejr over de blå-gule ville dermed åbne døren på klem for den eftertragtede førsteplads. Den kræver dog, at Esbjerg og FCK ikke rydder bordet i de sidste to runder.  

Men selve mesterskabsdrømmene lagde FCM U19 dog på hylden for en stund, da de krydsede klinger med Brøndby på Ikast Stadion.  

- Det er vigtigt, at vi har fuld fokus på Brøndby-kampen. FCK og Esbjergs resultater kan vi alligevel ikke gøre noget ved, sagde Kenneth Andersen forud for dagens kamp.

Og denne indstilling skulle vise sig at bære frugt. FCM’erne kom bedst fra start. Og da stadionuret rundede de tyve minutter, havde hjemmeholdet haft gode muligheder for at bringe sig i front. Alligevel var det Brøndby, der tog føringen. FCM smed bolden væk på en omstilling, og dermed kunne Brøndbys Andreas Bruus gøre det til 0-1.

- Midt i anden halvleg tippede kampen til gæsternes fordel. Vores stressniveau blev for højt, og vi fik ikke gjort vores ting færdige. Og efter vi kom bagud, fandt vi ikke rytmen resten af første halvleg, sagde Kenneth Andersen.

Trods den svigtende kvalitet lykkedes det FCM at komme på 1-1, inden dommeren fløjtede til pause. Sebastian Buch fangede bolden i dybden, driblede ind i feltet og gjorde selv arbejdet færdigt. 

I starten af anden halvleg testede Brøndby træværket og havde en kæmpe chance for at gøre det til 2-1. Men lidt senere sørgede Nikolaj Kirk for, at det var værterne, der trak fra. Midtbanespilleren erobrede selv bolden fra vestegnens defensiv og bankede kuglen i nettet. Ti minutter senere øgede Sebastian Buch føringen og blev dobbelt målscorer. 3-1 til FCM. 

Dermed så det ud til, at hjemmeholdet tog en solid sejr med fra Ikast Stadion, men Brøndbys tidligere målscorer Andreas Bruus var ikke færdig. Han pyntede på resultatet med en flot frisparksperle i sidste minut.

- Da vi først kom på 3-1, havde vi kampen under fuld kontrol. Det var for dårligt, at vi ikke kom på 4-1 eller i det mindste gjorde kampen færdig. Det var helt unødvendigt at lukke Brøndby ind i opgøret igen.

- Vi formåede ikke at spille op til det niveau, som vi skabte mod FCK, men det var dejligt at se, at drengene kunne håndtere modgangen og hive en sejr hjem. Det er trods alt det, der tæller, sagde Kenneth Andersen.

FCM U19 har stadig to kampe at jagte point i. Lørdag den 20. maj spiller de den sidste hjemmebanekamp. Her møder de Vejle klokken 13.00 på Ikast Stadion, inden det endelige punktum skal sættes mod AGF på udebane den 27. maj.

Se stillingen i U19-ligaen HER

FCM U19 – Brøndby U19: 3-2 (1-1)
25’ 0-1 Andreas Bruus
37’ 1-1 Sebastian Buch (Mads Olsen)
59’ 2-1 Nikolaj Kirk
69’ 3-1 Sebastian Buch
89’ 3-2 Andreas Bruus

FCM U19: Oliver Ottesen, Japhet Sery, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen (35’ Nikolaj Kirk), Victor Torp, Andreas Poulsen, Mads Olsen, Aziz Essaisi, Frank Onyeka(Mikkel Jakobsen), Gloire Rutikanga, Sebastian Buch(79’ Mads Carlson)