01.04.2017, 19:43 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

FCM U19 tog flot skalp mod fynboerne

Midtjyderne vandt tre vigtige point i dagens topkamp mod OB

Blot tre point adskilte dagens duellanter fra hinanden i U19-ligaen med FCM og OB på en henholdsvis tredje- og fjerdeplads. Og efter 90 minutter på grønsværen i Ikast var pointforskellen mellem de to mandskaber fordoblet. Hjemmeholdet hev en sikker 3-1 sejr hjem og bliver i den sjove ende af tabellen på tredjepladsen, mens gæsterne rykker et enkelt trin ned.

FCM havde foretaget en del ændringer i startelleveren med udskiftninger på fire positioner, og det kunne mærkes i kampens begyndelse. Men som første halvleg skred frem, fandt ulvene rytmen - så konsekvent, at det blev til tre midtjyske kasser med præcis 10 minutters mellemrum mellem hver: ’24, ’34 og ’44.

- Drengene spillede en flot første halvleg. De holdte stort set fynboerne fra chancer med undtagelse af en enkelt på en standardsituation. Særligt vores to stoppere, Gustav Kjeldsen og Nicolai Damkjær, leverede en stærk defensiv indsats mod OB’s skarpe angriberduo, sagde FCM’s U19-træner Kenneth Andersen.

I pausen blev der i det midtjyske omklædningsrum snakket om at fortsætte ad samme spor og holde niveauet. Og FCM-drengene hørte efter. De kickstartede anden halvelg med godt spil, men det kneb med at få bolden i nettet.

- Et kvarter inde i anden halvelg burde vi vel have gjort det til 4-, 5- eller 6-0. Chancerne manglede hvert fald ikke, sagde Kenneth Andersen.

Derefter mistede kampen sin saft og kraft, og ifølge FCM-træneren blev kvaliteten og intensiteten blev derefter.

- Den sidste halve time var utilfredsstillende, og vi slækkede på vores spil. Det kan være en naturlig tendens efter en solid føring, men vi stiller store krav til os selv om at kunne holde niveauet hele vejen hjem. Omvendt holdte vi stort set OB fra chancer i samme periode, sagde FCM-træneren.

Det lykkedes alligevel gæsterne at snige et enkelt mål med hjem fra det midtjyske i den absolutte slutfase.

- Det sidste mål irriterede os alle. Vi gav et unødvendigt mål væk i et tabt opspil, men overordnet set kan vi være meget tilfredse med kampen, særligt den gode første halvleg, fortalte Kenneth Andersen og sendte roser afsted til både ’unge og gamle’.

- De spillere som vi henter ’ned’ fra Superliga-truppen, gjorde det rigtig fint og havde en god tilgang til spillet. Samtidig skal der lyde en cadeau til U19-truppens måde at tackle de spillere, som kommer ’oppefra’ på. Der er i det hele taget en god forståelse og harmoni mellem drengene, sagde en tilfreds U17-træner.

Næste gang FCM U19 skal i aktion er lørdag den 8. april. Her krydser de Storebælt og jagter flere point i opgøret mod de kongeblå fra Lyngby.

FCM U19 – OB U19: 3-1 (3-0)
24’ 1-0 Andreas Poulsen
34’ 2-0 Sebastian Buch Jensen
44’ 3-0 Kaan Kairinen
90’ 3-1 Nathael Kenzo Ishii

Advarsler:
67’ Andreas Poulsen
70’ Samson Onomigho
73’ Nikolaj Kirk
77’ Søren Mortensen

FCM U19: Oliver Ottesen, Nicolai Damkjær, Gustav Kjeldsen, Victor Torp, Mikael Anderson(67’ Samson Onomigho), Malte Jürgensen, Gloire Rutikanga(46’ Nikolaj Kirk), Kaan Kairinen(73’ Aziz Essaisi), Sebastian Buch Jensen, Mads Døhr Thychosen