20.05.2017, 17:40 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

FCM U19 tog tre vigtige point til topstriden

Med 3-1 over Vejle holder midtjyderne sig til i toppen af U19-ligaen

Dagens kamp på Ikast Stadion var den sidste af slagsen for FCM U19 i liga-regi. Her stod Vejle på modsatte banehalvdel, hvor hjemmeholdet jagtede tre vigtige point til den tætte topstrid. Men FCM’erne fik ikke den start på kampen, som de havde håbet på.

- Vi kom sløv fra start. Vejle tog et anderledes udgangspunkt end sidst og passede på sig selv. De havde stor fokus på deres defensive organisation, og vi skulle arbejde hårdt for at bryde det ned. Det lykkedes vi ikke særlig godt med, og vi spillede alt for langsomt, sagde FCM U19-træner Kenneth Andersen.

Alligevel var det værterne, der først kom på måltavlen. Victor Torp fandt Nikolaj Kirk, som sparkede ulvene i front. Men blot ti minutter senere svarede gæsterne igen på et frispark, og Vejles Jonas Andersen sendte kuglen i nettet.

- Det var som om, at vores mål til 1-0 forløste lidt i vores spil, men så udlignede Vejle kort efter, og de fortsatte samme defensive taktik. Inden pausen havde vi et par store muligheder for at gøre det til 2-1 – blandt andet en bold, som blev reddet på stregen, sagde FCM-træneren.

Hjemmeholdet boksede videre med Vejles defensiv ind i anden halvleg og forsøgte at sætte tempoet op. Efter 68 minutter på grønsværen fløjtede dommeren midtjysk frispark. Trods den store afstand til målet, gik Victor Torp direkte mod kassen og sendte FCM i front med en flot frisparksperle. Blot seks minutter senere lukkede Aziz Essaisi kampen til 3-1.

- Vi hentede de tre point, vi havde brug for i dag. Det kan nogle gange være en kunst at gøre, når man skal. Flowet manglede, men de tre drenge, vi skiftede ind, gjorde alle et flot indhop og var med til at sætte tempoet lidt op, sagde Kenneth Andersen.

Med de tre point sniger FCM sig op på en andenplads i ligaen med 48 point på kontoen. Foran dem ligger Esbjerg med 49 point, mens FCK – med en kamp til gode – placerer sig på tredjepladsen med 46 point. Dermed er der lagt op til en spændende slutspurt om mesterskabet i næste weekend, når sidste runde sparkes i gang. Her møder FCM ligaens 12. plads fra Aarhus lørdag den 27. maj på AGF’s Anlæg.

Se stillingen i U19-ligaen HER >>

Inden da venter der ulvene et vigtigt slag i pokalturneringen, når de onsdag den 24. maj møder Viborgs andethold i pokalsemifinalen. Viborgs førstehold blev slået ud af Herning Fremad, og netop det Herning-hold bankede Viborgs andethold 3-1 i kvartfinalen.

Det efterlader midtjyderne som altoverskyggende favoritter i semifinaleslaget – en rolle FCM-træneren er klar over.

- Vi er kæmpe favoritter til at gå i finalen, så det er en kamp, vi vil gøre alt for at vinde. Jeg forventer på mange måder et Viborg-hold, som ligner lidt det Vejle mandskab, vi mødte i dag. Et hold som vil passe på sig selv. Dermed får vi brug for mange af de redskaber, som vi gjorde i dag, siger Kenneth Andersen.

FCM U19 – Vejle U19: 3-1 (1-1)
23’ 1-0 Nikolaj Kirk (Victor Torp)
34’ 1-1 Jonas Andersen
68’ 2-1 Victor Torp (frispark)
74’ 3-1 Aziz Essaisi (Mads Carlson)

FCM U19: Oliver Ottesen, Japhet Sery, Nicolai Damkjær, Victor Torp, Nikolaj Kirk, Malte Jürgensen (61’ Mads Carlson), Mads Olsen, Gloire Rutikanga (69’ Mikkel Jakobsen), Aziz Essaisi, Nicolas Madsen, Sebastian Buch (76’Frank Onyeka)