07.02.2017, 19:12 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

FCM ude af Youth League efter straffedrama

Benfica blev endestationen for ulvene i Youth League. Nervekrig og straffesparkskonkurrence faldt ud til portugisernes fordel

FC Midtjyllands U19-mandskab tog tirsdag eftermiddag i mod det talentfulde Benfica-hold på MCH Arena. På menuen stod der ’knald eller fald’ samt en billet til den eftertragtede ottendedelsfinale i Youth League.   

Hjemmeholdet var tæt på at bringe sig i front efter blot et enkelt minut på grønsværen. FC Midtjyllands Mads Døhr Thychosen headede bolden i nettet, men før jublen nåede at bryde ud, havde linjedommeren flaget i vejret.

Blot fire minutter senere var det Benficas Gedson Fernandes, som kunne have bragt gæsterne i førerposition. Portugiseren stod fri ved bagerste stolpe, men han fik ikke ordentligt ram på bolden, hvorfor ulvene kunne ånde lettet op.

Chancerig første halvleg  
Det efterfølgende kvarter var det Benfica, som pressede på. Gæsterne havde et par gode chancer, heriblandt et frisparksforsøg direkte på stolpen. Men midt i anden halvleg fik midtjyderne bedre fat i kampen igen. Victor Torp, Frank Ogochukwu og Mikael Anderson forsøgte alle sammen inden for kort tid med gode scoringsmuligheder, men uden held.

Kort inden pausen skruede Benfica igen op for tempoet. Især Diogo Goncalves viste ad flere omgange, at han har næse for at finde målet, og fire minutter før pause fik han for meget plads og tid inde på midten. Den 20-årige portugiser placerede bolden uden for Oliver Ottesens rækkevidde, hvortil Benfica kunne gå til pause foran 1-0.

Gylden mulighed og overtal
Anden halvleg blev en mindre chancerig affære. FC Midtjylland var mest på bolden, men det kneb med at komme frem til store scoringsmuligheder. Men med otte minutter tilbage af kampen fik hjemmeholdet en god mulighed for at komme tilbage i kampen. Benficas Florentino oversatsede i en tackling og så rødt, efter at han blev tildelt sit andet gule kort i kampen. Dermed hed det FCM-overtal de resterende minutter.

Ulvene forstod sig på at udnytte en sådan mulighed. Frisparket blev begået lige uden for feltet, og Victor Torp tog sig af sparket. Den skarpe skytte gentog kunststykket fra kampen mod Anderlecht og krøllede bolden i nettet til 1-1 til stor glæde for de 1612 tilskuere, der havde trodset det danske vintervejr og var mødt op for at støtte drengene.

Til trods for et FCM-overtag resten af kampen, lykkedes det ingen af holdene at score i den ordinære spilletid, og dermed skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence.

Straffedrama og nervekrig
FCM startede på pletten, hvor Mads Vang, med hjælp af to stolpeskud, akkurat fik bolden i nettet. Gæsterne fulgte op med en kølig scoring, og efterfølgende brændte begge hold andet forsøg. Dermed var det igen helt lige, da FCM’s Mads Døhr Thychosen placerede bolden på pletten. Thychosen svigtede ikke og hamrede bolden i nettet. Kort tid efter gjorde Benficas Fernandes det samme.

Begge hold udnyttede fjerde spark, og presset stod nu på FCM før det potentielle sidste spark. Men med en god portion kølighed sparkede FCM’s Aziz Essaisi den roligt i højre side. Også Benficas Gomes stod for presset, og dermed var det ’sudden death’.

Endnu en nervekrig udspillede sig på MCH Arena, hvortil Rasmus Nicolaisen måtte se sin bold i hænderne på Benfica-keeperen. Målscoreren til 0-1, Diogo Goncalves, sparkede sikkert bolden ind og sendte resten af sit mandskab videre til ottendedelsfinalen.

FC Midtjylland U19 – Benfica U19: 1-1 (5-6 i straffesparkskonkurrence)
42’ 0-1 Diogo Goncalves
84’ 1-1 Victor Torp

Straffesparkskonkurrence:

1’ 1-0 Mads Vang (straffe)
1’ 1-1 Ruben Dias (straffe)
2’ 1-1 Mads Olsen (brændt straffe)
2’ 1-1 Pedro Costa (brændt straffe)
3’ 2-1 Mads Døhr Thychosen (straffe)
3’ 2-2 Gedson Fernandes (straffe)
4’ 3-2 Victor Torp (straffe)
4’ 3-3 Diogo Almeida (straffe)
5’ 4-3 Aziz Essaisi (straffe)
5’ 4-4 Jose Gomes (straffe)
6’ 5-4 Nikolaj Kirk(straffe)
6’ 5-5 Aurelio Buta (straffe)
7’ 5-5 Rasmus Nicolaisen (brændt straffe)
7’ 5-6 Diogo Goncalves (straffe)

FCM U19: Oliver Ottesen, Malte Jürgensen(79’ Aziz Essaisi), Rasmus Nicolaisen, Andreas Murbeck, Nicolas H. Madsen, Victor Torp, Frank Ogochukwu(45’ Mads Olsen), Nikolaj Kirk, Mikael Anderson(72' Samson Onomigho), Mads Vang, Mads Døhr Thychosen

Benfica U19: Fábio Duarte, Diogo Gonçalves, Pedro Alvaro, Gedson Fernandes, Joao Filipe, Gabriel Buta, Florentino Luis(82’ Almeida Diogo), José Gomes, David Tavares(88’ Mesaque Dju), Ricardo Araujo, Rúben Diase 

Tilskuere: 1612