05.12.2019, 13:53 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

FCM'erne op mod Sydamerikas bedste

Tætte kampe, drama og et højt sportsligt niveau. Bliv opdateret på FCM-talenternes deltagelse i Copa Ipiranga her

Kamp 1: FC Midtjylland U20 – Atlético Nacional U20 1-1 (1-1)
20' 1-0 Christian Tue Jensen (Tobias Damtoft)
25' 1-1 Nacional, strf.
65' Udvisning: Henry Uzochukwu Onuorah (2x gule kort)

 

FCM'erne indledte Copa Ipiranga med en kamp mod Atlético Nacional mandag eftermiddag. Colombianerne viste sig at være et fysisk stærkt hold, der gerne lagde bolden op til duelspil.

 

Det håndterede ulvene dog fint, og ved at vinde mange andenbolde, fik de etableret et tidligt overtag. Det udmøntede sig i en føring midtvejs i halvlegen, hvor Tue tog et godt løb, og headede Tobias Damtofts indlæg ind ved bagerste stang.

 

Desværre nåede føringen ikke for alvor at ryste gæsterne, og det kunne FCM'erne mest af alt takke sig selv for.

 

En tilbagelægning til Elias i målet blev for kort, og en Nacional-spiller nåede bolden før ”Uzo”, der kom til at begå straffespark.

 

Den sekvens kom til at forfølge FCM'erne, for i anden halvleg modtog netop ”Uzo” sit andet gule kort, og dermed måtte FCM'erne spille kampen til ende i undertal.

 

Det løste de ved at arbejde endnu hårdere, og danskerne var faktisk tættere på at tage sejren i slutfasen, men åbningkampen sluttede 1-1.

 

Kamp 2: Atlético Mineiro U20 – FC Midtjylland U20 1-0 (0-0)
90+ 1-0 Atl. Mineiro

90+ Udvisninger: Antonis Martis, Elias Rafn Olafsson
 

Onsdag var det blevet tid til den anden puljekamp for FCM. Her var modstanderen Atlético Mineiro, der allerede havde spillet to kampe, med to nederlag til følge.

 

Brasilianerne havde derfor ryggen mod muren, og kom følgelig ud for fuld kraft. Udover fart og fysik rummede ”hjemmeholdet” også mange gode boldspillere, og FCM'erne havde svært ved at lægge det ønskede pres på dem. Til gengæld forsvarede man sig godt, og når det virkelig brændte på, var Elias Rafn Olafsson en sikker sidste skanse.

 

Det understregede han ti minutter før pausen, da han snuppede et straffespark, og det var som om det tog brodden af Atlético – eller også skyldtes det blot at kampen blev spillet i +30 graders klæbrig eftermiddagshede.

 

I hvert fald var det FCM, der var tæt på at tage føringen på en løs chance til Jibril, men stillingen forblev uændret 0-0.

 

I anden halvleg kom brasilianerne igen stærk ud, og FCM'erne måtte se sig selv presset langt tilbage. Nok en gang stod man dog imod, og kom ud på den anden side. I stedet var det Oliver Sørensen, der fik en stor mulighed, da han kom først på et indlæg, men midtbanedynamoen fik desværre ikke rent træf på bolden.

 

De to hold virkede til at have indstillet sig på en pointdeling, men i kampens overtid eksploderede det hele så. FCM'erne ville tage et indkast, men dommeren dømte det i stedet til brasilianerne. Det tog de lynhurtigt og fangede FCM'erne i ubalance, og så endte bolden hos en angriber, der afgjorde kampen til Atléticos fordel.

 

FCM'erne følte sig bortdømt, og temperamenterne kogte over. Det kostede først Antonis Martis en marchordre og efter kampens afslutning blev Elias Olafsson også præsenteret for et rødt kort.

 

En på alle måder frustrerende afslutning på kampen, og FCM må nu klare sig uden de to spillere, når de natten til lørdag - kl. 01.30 dansk tid – spiller den tredje puljekamp mod brasilianske Sport Club Internacional.


- En helt anden spillestil

På trods af den ærgerlige afslutning på Mineiro-kampen, er det en begejstret Mathias Rahbek, der fortæller om, hvordan det er at være med i den stærkt besatte turnering:

 

- Først og fremmest er niveauet hernede rigtig højt, og spillerne skal op og stå på tåspidserne for at kunne være med. Når de gør det, oplever de til gengæld også at vi er konkurrencedygtige, beretter Rahbek, der til dagligt er assistenttræner på FCM U17.

 

- Det er en helt anden anden spillestil end den spillerne er vant til, der praktiseres herovre. Det er meget urolige kampe, hvor tempoet svinger voldsomt. Til tider går kampene næsten i stå, og øjeblikket efter kan tempoet blive skruet helt op.

 

- Derudover bliver der spillet afsindigt hårdt. Der bliver lavet rigtig mange frispark og et utal af små unoder, og der skal man virkelig lære at holde hovedet koldt. Det synes jeg spillerne har formået det meste af tiden, men der har også været tidspunkter, hvor de er blevet revet med.

 

- Det samme går igen i dommernes linje. I perioder tillader de benhårde infights om bolden, og så kan de tage sig i det, og begynde at fløjte for frispark nærmest konstant.

 

- Overordnet er det bare nogle supergode erfaringer, spillerne gør sig herovre. Generelt er det nogle meget tætte kampe, der spilles hernede, og det gælder virkelig om at være skarpe både offensivt og defensivt, for det er små ting, der afgør hvilken side kampene falder ud til, bemærker Mathias Rahbek.

 

Se den aktuelle stilling i FCM's pulje her.