31.08.2019, 19:22 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Fejende flot kamp af U17

Stærkt spillende fra start til slut i 4-0 sejren over AaB

AaB U17 – FC Midtjylland U17 0-4 (0-2)

15' Oliver Jeppe
17' Victor Lind
50' Gustav Ørsøe Christensen
52' Mikkel Tønnesen

 

FCM U17: Frederik Bach – Pontus Texel, Mikkel Fischer, Mark Puskas (49' Andreas Timmermann Bonnén) – Victor Bak, Oliver Jeppe, Andreas Nibe, Danijel Djuric, Victor Lind (60' Jakob Leerhøj Larsen) – Gustav Ørsøe Christensen, Mikkel Tønnesen (75' August Priske)

Advarsler: Mark Puskas (FCM), Marius Jacobsen (AaB), Oliver Jeppe (FCM)

 

Cheftræner Claus Therkildsen havde op til kampen lagt vægt på, hvor vigtigt det var, at spillerne kom ud til kampene med det rette udtryk. Det var helt tydeligt blevet taget til efterretning;

Væk var den lidt indolente indstilling fra første halvleg af sæsonpremieren, og i stedet var det et aktivt og fokuseret FCM-hold, der tog styringen med opgøret.

 

Efter et kvarter faldt kampens første mål, og det kom fra Oliver Jeppe. Claus Therkildsen nåede lige at forlange ”mere kvalitet på bolden” af midtbanespilleren, inden Jeppe driblede op ad banens midte og klappede bolden utageligt i nettet. Så er det jo nemt at være træner.

 

Victor Lind ville ikke stå tilbage for holdkammeraten, så to minutter efter lavede han en tunnel på en AaB'er, spillede bande med Danijel Djuric, og sluttede af med tordne bolden op i krogen fra distancen. 2-0.

 

Selvom det ikke blev til yderligere mål, forblev spilbilledet det samme halvlegen ud. AaB-lejren forsøgte fra anden halvlegs start at flytte spillet højere op på banen, men løb lige ind i kontrakniven, da Gustav Ørsøe Christensen blev sendt af sted i dybden. Han driblede sig frem til feltkanten, hvorfra han med et hårdt, fladt spark scorede via indersiden af stolpen.

 

Og ligesom i første halvleg, faldt FCM's scoringer i par.

 

En AaB-forsvarer ville aflevere tilbage til målmanden, men ramte bolden forkert. Den sprang op i luften, hvor Tønnesen brysttæmmede den, inden han helflugtede den i nettet. Kampen bød virkelig på nogle flotte mål.

 

Til AaB's ros skal siges, at de ikke slog op i banen - tværtimod tvang de rød-hvide Frederik Bach ud i nogle akrobatiske redninger, men i den anden ende kunne FCM'erne også have scoret yderligere.

 

Cheftræner Claus Therkildsen havde efter kampen kun roser til overs for præstationen, og forklarede hvad, han havde været allermest tilfreds med:

 

- Vi er undervejs hele kampen – altså i konstant bevægelse – og så er det, at man kan ramme noget spil, hvor det nærmest er som om hver mand spiller for halvanden. Der skal lyde en kæmpe ros til spillerne, for det udtryk de kom med i dag: vi var aggressive, koncentrerede og fremadrettede i alt, hvad vi foretog os; det var præcist som det skulle være, lød det fra en glad FCM-træner.

 

FCM U17 skal forsøge at følge på den gode præstation på lørdag. Her tager man imod OB, der andetsteds spillede 1-1 mod FC København. Se resultater og stillingen i U17 Ligaen her.