22.03.2017, 20:21 | Af: Karsten Vestergaard | Foto: FC Midtjylland

Fejl blev straffet hårdt af AGF

FCM U17 kom skidt fra start, fik kæmpet sig tilbage, men endte alligevel med at stå tilbage med ingenting

FCM U17 havde i seneste spillerunde løbet Silkeborg over ende, men i onsdagens kamp mod AGF var det ulvene, der ikke var klar fra start. AGF kom ganske enkelt langt bedre ud til opgøret, og pressede med fart og fysik FCM-spillerne til fejl.

Allerede i det tredje spilminut udløste det hårde AGF-pres et boldtab, der udviklede sig til en farlig omstilling. Værternes Gustav Mogensen afsluttede angrebet med sin 8. ligascoring – og det skulle blive værre endnu for FCM U17. Tre minutter senere resulterede en smuk diagonalbold i at en AGF-spiller var isoleret med en FCM-back, han kom fri og fik slået et indlæg som Magnus Kaastrup sparkede ind bag Enock Mawete.

Det var trængselstider for FCM U17, men efter et første kvarter, der havde været ren overlevelse, begyndte ulvene at komme bedre ind i opgøret. Spillet blev skubbet længere frem og man begyndte at komme til afslutninger og standardsituationer. AGF forsvaret fik ikke clearet et hjørnespark, og så huggede ”Jeff” (billedet) nedfaldsbolden i kassen.

Kampen bølgede nu frem og tilbage og frem mod pausen fik AGF på ny tilkæmpet sig et overtag, men endnu et mål blev det ikke til.

Det faldt til gengæld prompte efter pausen, da FCM fikst tog et frispark kort og spillede Gustav Isaksen fri på ydersiden af AGF’s forsvar. Kantspilleren satte to af hjemmeholdets spillere af, og sendte udligningen i nettet.

Det var nu en helt åben kamp, men det var med FCM i teten, mens AGF hele tiden var farlige på omstillinger – en af disse gav værterne et uhindret hovedstød i det lille felt, men chancen blev ikke udnyttet.

Tre minutters koncentrationssvigt
Da kampens femte mål kom, var det i stedet ironisk nok efter en situation, hvor der egentlig ikke var nogen fare på færde. FCM havde fået flyttet spillet højt op på værternes banehalvdel, og en AGF-spiller sparkede en ”befrier” op på FCM’s banehalvdel.

Her skulle bolden bare være sendt retur til afsender, men i stedet blev bolden varmet for meget, og så lykkedes det på opportunistisk vis en AGF’er at erobre bolden og sætte en omstilling i gang. Anton Søjberg havde sidste fod på bolden, og scorede til 3-2.

Det var en streg i regningen for FCM U17, og tre minutter senere gik det galt igen. Igen blev der taget lidt for let på tingene, og så fik AGF et ”billigt” indkast på FCM’s banehalvdel, og pludselig måtte Enock Mawete igen gå den tunge gang og fiske bolden ud af nettet. Det var en kamp, hvor selv mindre fejl blev straffet hårdt af et skarpt AGF-mandskab.

De to scoringer slog luften noget ud af FCM, men til ulvenes ros lykkedes det dem mod kampens slutning at komme godt igen og jagte reduceringen. Den kom dog aldrig, og så måtte FCM sande, at det for første gang i foråret ikke blev til point.

- Først og fremmest var det en U17-kamp på et højt niveau. Der blev spillet med i et højt tempo og, som kampen skred frem, også med masser af kvalitet i boldomgangen. Fysisk er AGF langt stærkere end os, og det kan vi ikke gøre så meget ved. Til gengæld er jeg skuffet over, at vi lader os overrumple i kampens indledning, og at vi ikke spiller lidt mere intelligent efter at vi har kæmpet os tilbage og, helt fortjent, fået udlignet deres tidlige tomålsføring, konstaterede Svend Graversen.

FCM U17 spiller igen lørdag d. 25/3 kl. 15.15 mod Vejle i VB Parken - ulvenes tredje udekamp i træk.

AGF U17 – FC Midtjylland U17 4-2 (2-1)
3’ 1-0 Gustav Mogensen
6’ 2-0 Magnus Kaastrup
21’ 2-1 Japhet Sery Larsen
41’ 2-2 Gustav Isaksen
66’ 3-2 Anton Søjberg
69’ 4-2 Anders Fæster

FCM U17: Enock Mawete Mwimba – John Philip Ndjate, Oscar Bloch, Japhet Sery Larsen, Mikkel Aaen Christiansen (41’ Jonathan Dahl Bagger)  – Nicolas Hautorp Madsen, Antonis Martis (75’ Aleksandar Sojic), Casper Tengstedt – Gustav Isaksen, Nikolas Langberg Dyhr, Noah Grøn Iversen